SCHERP ODO IS KINDERDIJK DE BAAS.

Door Arno

Na het verlies van vorige week tegen TOP, was het deze week zaak om te proberen nog een punt te scoren tegen de kampioen. Vooraf achtte we onszelf niet kansloos in deze missie, want in de thuiswedstrijd kon Kinderdijk ook pas in de 2e helft toeslaan. We zouden onze huid dus heel duur verkopen en de wedstrijd scherp beginnen en verdedigend veel druk geven. Met Jannes terug in de basis op de plaats van Michiel, betraden we de arena. Nadat scheidsrechter Van der Bie zich niet kon vinden in de aangeboden ballen van Kinderdijk, werd de wedstrijd aangevangen met een ODO bal. Dit was voor ons in ieder geval een opsteker. Na het eerste fluitsignaal doken de verdedigers meteen boven op de tegenstanders en gaven geen centimeter ruimte. Het duurde dan ook ruim 6 minuten voordat Kinderdijk de score opende met een schot van Steven de Graaf. Thijs was een paar seconden later ook scherp en schoot de gelijkmaker binnen. Ook het 2e vak stond strak te verdedigen en wist de tegenstander lang van het scoren af te houden. Uiteindelijk was het toch weer een heer die de korf van afstand wist te vinden. In dezelfde minuut schoot Tim de gelijkmaker weer door de korf, waardoor er weer van vak werd gewisseld. Even later zouden we voor de eerste keer op voorsprong komen toen Thijs vanaf de stip mocht aanleggen. Er werd aan de andere kant door onze verdediging helaas ook een fout gemaakt, waardoor ook de tegenstander een stip kreeg toegewezen. De volgende aanval van Kinderdijk waren we weer even te fanatiek aan het verdedigen, waardoor er weer een overtreding werd gemaakt en ze weer vanaf de stip op voorsprong kwamen. Met een schot van Tim werd dit weer recht gezet, waardoor er halverwege de 1e helft 4-4 op het scorebord stond. Het was ons nog niet gelukt om de wedstrijd echt naar ons toe te trekken, maar ook Kinderdijk lukte het niet om zich los te maken van onze verdediging. Thijs wist ons voor de tweede keer op voorsprong te zetten, maar die werd weer beantwoord door Kinderdijk. Voor rust wist de tegenstander toch een gaatje te slaan door twee maal van afstand te scoren. Bij deze 7-5 tussenstand werden de kleedkamers opgezocht, waar de spelers nog even bij gepraat werden.

De tweede helft zou de onze worden. Binnen 30 sec. had Anton de aansluiting gemaakt en Thijs zorgde binnen een minuut weer voor de gelijkmaker. De aanval van Kinderdijk hadden we intussen aardig ontregeld, waardoor zij niet meer de scherpte hadden die zij in de slotfase van de eerste helft hadden. Ook onze dames deden nu een duid in het zakje. Zoals Paul in de rust had gezegd, werden de dames nu ook in stelling gebracht en hier wist Tamar als eerste van te profiteren door vanachter de korf raak te schieten. Aan de andere kant zou het enige dames doelpunt van Kinderdijk direct door de korf vallen en was het weer gelijk. Toen Babette in de volgende aanval in een flits haar dame passeerde en haar doorloop mooi afrondde en Thijs even later weer vanaf de strafworpstip mocht aanleggen, was het eerste gaatje van twee punten geslagen. Door een domme overtreding in de verdediging mocht Kinderdijk de aansluiting weer vanaf de stip scoren, maar onze dames waren nu los. Sanne wist de voorsprong weer uit te bouwen door van dichtbij te scoren, waarna we helaas weer te enthousiast verdedigden en weer een stip tegen kregen. Halverwege de tweede helft stond er zo 10-11 op het scorebord, maar wij hadden de wedstrijd intussen wel naar onze hand gezet. In het volgende kwartier zouden we Kinderdijk van het scoren af weten te houden, terwijl bij ons de doelpunten wel lekker bleven vallen. Met drie doelpunten van Babette, een kort kansje van Tamar en een stip van Tim werd de wedstrijd op slot gezet. Met nog 4 minuten te spelen stond er een verdiende 10-16 voorsprong op het scorebord en konden we deze voorsprong gaan koesteren tot het laatste fluitsignaal. We kregen nog een stip tegen, maar Tim zou het verschil weer op zes zetten door raak te schieten in de laatste minuut. Na het laatste fluitsignaal was daar direct de feeststemming bij ODO. We hadden ons veilig gespeeld in de 1e klasse tegen, de tot nu toe thuis ongeslagen kampioen, Kinderdijk. Thuis hadden we het hen ook al lastig gemaakt, maar konden toen niet doordrukken. Nu hebben we hen in het begin van de 2e helft de genaden klap gegeven door, binnen 1 minuut gelijk te komen en het initiatief naar ons toe te trekken. Het was bij ons wel bekend dat de dames van Kinderdijk niet te veel scoren, maar nu waren ze compleet uitgeschakeld door onze dames. Zo erg dat ze ook de heren maar moeilijk konden steunen in de aanvallen en er dus veel energie ging zitten in het vrijspelen van de heren. Bij ons namen de dames een groot deel van de doelpunten voor hun rekening. Zij zorgden voor 7 van de 17 doelpunten, waarmee weer eens aangetoond is dat ODO over alle schijven tot scoren kan komen. Er was goed gehoor gegeven aan mijn oproep om het vlaggenschip te komen steunen in het hol van de leeuw in Alblasserdam. Er waren veel Maaslanders achter ons aangereisd en hebben zich goed laten horen, wat een extra stimulans is om deze supporters een reden te geven om te juichen. Allemaal weer heel erg bedankt voor jullie steun. Het heeft er mede toe bij gedragen om de spelers die extra boost te geven in hun prestaties.

Volgende week de laatste wedstrijd tegen Albatros is hiermee voor ons ook zonder druk, maar we gaan er wel alles aan doen om er een mooie seizoensafsluiter van te maken. We hopen dan ook weer op een overvolle tribune in onze gezellige sporthal. We willen ook in deze laatste wedstrijd vlammen en ook de laatste tegenstander in de competitie met lege handen naar huis sturen.