Phoenix A1 – ODO A1   7-12

Door Bart

Beste lezer,

A1 mocht afgelopen zaterdag tegen Phoenix A1. Vooraf waren de belangen duidelijk: 2 punten pakken en het liefst met een zó groot mogelijk verschil. Echter heeft Antilopen ook wat mooie statestieken:

er zijn 50 wedstrijden gespeeld in de poule A1G. 48 % gewonnen door thuisploeg en 46 % won de uitploeg. De overige 6 % van de wedstrijden eindigden in een gelijkspel. In deze 50 wedstrijden is 1242 gescoord, een gemiddelde van 24,8 per wedstrijd. De gemiddelde uitslag in A1G is 12,7 – 12,2. Toch lastig om 0,7 tiende te scoren in een wedstrijd dus laten het afronden op 13-12. Op papier zou dit dus een nederlaag voor ons betekenen. Maar in de top 5 van de ''Grooste overwinning van de uitploeg'' staat Phoenix, als thuisploeg spelend, op de plekken 1, 2 en 5. Wat weer kansen voor ons geeft. Verder zijn er nog de statestieken met ''Grootste overwinning van de thuisploeg'' en ''Wedstrijden met de meeste treffers''. Opvallend is dat het woord ''ODO A1'' niet wordt genoemd in al deze statestieken….

Dan nu de wedstrijd zelf. Eerste helft kwam er een 0-2 voorsprong en het begin was gemaakt wat moest leiden naar meer doelpunten. Deze doelpunten vielen echter niet zo makkelijk als donderdag op training. In de rust was dan ook ''maar'' 5x gescoord en helaas ook nog een blessure aan onze kant. In de rust werd aangegeven om de rust te bewaren en structuur in de aanvallen te brengen. Dit is de 2e helft zeker beter gegaan, alleen was de afronding nog ons sterkste punt vandaag. De teller bleef dan ook steken op 12 doelpunten, wat natuurlijk niet slecht is, maar we hadden met z'n allen gehoopt op wat meer doelpunten. Phoenix scoorde 7 doelpunten, wat een stand van 7-12 maakt. Het was misschien niet onze beste wedstrijd, maar de punten zijn binnen en daar gaat het tenslotte om. Rest mij nog wat mensen te bedanken: Diane, Thessa, Thom, Martijn en Mark. Bedankt voor jullie bewezen diensten de afgelopen wedstrijd(en).

Dinsdag gaan we trainen, donderdag ook en dan zaterdag tegen VEO A2. We weten wat er op het spel staat…