ODO 3 Derde in Vierde Klasse!

Door Janny

“Dit is niet dat team uit Pijnacker!” zei Jaap in de rust. “Tegen deze ploeg zijn punten te halen!” Een beetje verwarrend misschien, want Avanti 6 komt toch echt nog steeds uit Pijnacker. Wat onze Jaap -die overigens niet kon spelen en met een dikke sjaal en zielige, ontstoken oortjes langs de kant zat- bedoelde, is dat Avanti 6 zaterdag een stuk minder goed was dan bij de vorige wedstrijd.

 

De uitwedstrijd verloren we met 11-17. Het was blijkbaar zo dramatisch dat niemand er iets over durfde te schrijven.. Wat ik me nog herinner, is dat we veel last hadden van die lange heren van Avanti (wat voeren ze die jongens daar in Pijnacker?!?). Al onze schoten werden door Avanti afgevangen, en zij konden lekker lang aanvallen.

 

Maar goed. Nieuwe wedstrijd, nieuwe kansen, en ook een nieuwe opstelling trouwens. Hans de V van het Vijfde en Bas van B van het Corps Mariniers waren opgetrommeld om het aantal mannen weer op 4 te brengen: Jenk zou nog op de latten staan en Michiel M moest ODO 2 helpen niet te degraderen. De zaken gingen natuurlijk weer anders dan onze wedstrijdsecretaris had gepland: Jenk vond onze wedstrijd zo belangrijk dat hij extra vroeg terug was gekomen, en mocht dus gewoon in de basis beginnen.

 

Jullie merken dat ik lekker breed om de zaken heen zit te draaien. Dat is omdat ik het scoreverloop altijd meteen weer vergeet.. Wat zou het toch handig zijn als we een voetbalteam waren. Dan kan je gewoon met enige zekerheid stellen dat de spits dat ene doelpunt heeft gemaakt, en dat de keeper dat ene doelpunt doorliet.

 

Bij ons wat meer diversiteit. Volgens mij vooral veel doelpunten over de dames deze week. Laura had ingezet op 10 uit 10 doorloopballen, en is een heel eind gekomen. Lisa kon een paar keer lekker aanleggen en scoorde volgens mij nog 1 of 2 vrije ballen. Ook bij Margot zat alles goed tussen de oren (scoren is vooral een kwestie van zen-meditatie als je Gootje mag geloven..). Ondergetekende had wat meer moeite met de 25 vrije korte kansen die ze kreeg, maar wil wel nog even melden dat ze later op de dag nog een prachtige (afgekeurde..) RAKE doorloopbal scoorde..

 

Maar goed. Zo pakten we dus vrijwel meteen een fijne voorsprong, die we nog even lekker lieten schieten, maar wel lang genoeg vasthielden om te winnen..

 

Volgende week nog even voor de vorm tegen onze vrienden van Thor. We bennen en blijven sowieso derde! JP, schrijf jij een verhaaltje?