ODO 8 – DES (D) 6   13-6

Door Gerard

Deze keer een wedstrijd tegen een van onze angstgegners, Des uit Den Hoorn. Altijd leuke wedstrijden, waarbij het soms erg spanned is, en we soms weg worden gespeeld. Het probleem tegen deze ploeg is vooral dat ze kort (kunnen) verdedigen en wij ons loopvermogen dan wat moeilijker kunnen benutten. Derhalve hadden wij wat extra loopvermogen in de ploeg opgenomen via Mario die in de basis stond (dit omdat ik woensdag niet had getraind – jij ook bij 8 gaat het er fanatiek aan toe).

De dames gingen in het verkeerde goede vak staan, waardoor de opstelling op z'n kop ging, maar toch goed uitpakte.

We begonnen gelijk sterk en werkte in de 1e helft tot een gestage voorsprong van 6-0; toen gunden Des er toch ook nog maar eentje en zo gingen we de rust in met een mooie 6-1 voorsprong. We wisten echter dat de wedstrijd nog niet gespeeld was. Helaas geen mandarijnen (ondanks een mooi schema van Hugo hiervoor!) in de rust.

In de 2e helft ging het gelijk wat moeizamer – omdat ik er in kwam voor Mario werd het loopvermogen ook niet beter. Des scoorde 6-2; wij maakte nog wel 7-2, maar na wat foutjes begon het spannend te worden en kwam Des terug tot 3 doelpunten. Echter Des begon moeite te krijgen om door te drukken en wij begonnen weer beter te spelen en liepen weer uit. Op het laatst werden er nog een paar "toverballen"  gescoord. Onder andere door Annelies die met een "au-ik-heb-pijn-in-mijn-kuit-maar-sta-toch-vrij"-actie, nog een mooie maakte. Het slotaccoord was nog voor Wim met een mooie doorloop uit de diepte, die zijn vorm weer helemaal te pakken had; zijn tegenstander is er nog steeds ziek van.

We houden nog steeds een kleine kans op het kampioenschap, want Hoekse had gelijkgespeeld (dat ze gespeeld hadden is al een hele prestatie). We staan 3 verliespunten achter op Hoekse. Als alle nog niet gespeelde wedstrijden nog worden ingehaald, hebben we daarmee dus toch nog een kans. Zeker omdat Hoekse volgende week tegen Des moet. Enig probleem is wel dat voordat die wedstrijden zijn ingehaald het wel eens juni kan zijn – maar goed we spelen toch geen veldcompetitie.