TOP (A) 1 – ODO 1 , ZELFDE UITSLAG, ANDERE WINNAAR.

Na het verlies van vorige week stonden nu de neuzen van de spelers weer allemaal dezelfde kant op.

We waren er ons allemaal van bewust dat er nu nog 3 loodzware wedstrijden komen, waarin het lastig zal worden om nog de broodnodige punten te pakken om de 1e klasse veilig te stellen. Dit hebben we na vorige week niet helemaal meer in eigen hand, gezien de tegenstanders die we nog krijgen. De eerste in de rij was TOP. Hier werd thuis met veel overtuiging van gewonnen, wat veel vertrouwen gaf voor de return. Paul had besloten om weer in dezelfde opstelling te spelen, die was in de thuiswedstrijd tenslotte zeer effectief. We wisten toen de dames van TOP goed uit te schakelen, waardoor zij geen moment in de wedstrijd kwamen en ook de heren niet in de aanval konden steunen. Dit lukte zaterdag helaas alleen in het begin van de wedstrijd. TOP had zich veel druk opgelegd, door het belang van deze wedstrijd. De winnaar zou zich tenslotte zeker veilig stellen voor volgend jaar en de verliezer zal moeten vrezen voor een beslissingswedstrijd. Korbatjo, wat nu met 8 punten op de 7e plaats staat, is niet kansloos in de laatste wedstrijden tegen KOAG en TOP. Na het eerste fluitsignaal werden voorzichtig de eerste aanvallen opgezet. Toen de wedstrijd 1,5 minuut oud was viel het eerste doelpunt voor TOP door de korf. Binnen een minuut had ook Thijs de korf gevonden en schoot ons op gelijke hoogte. Het 2e aanvalvak moest ook even zoeken naar de korf, maar Tim was het die na enige tijd de 1-2 binnen schoot. Hier had TOP al weer vrij snel een antwoord op en werd er weer van vak gewisseld. Het eerste vak miste echter de scherpte en wist, ondanks de goed opgezette aanvallen, niet tot scoren te komen. Er werd onnodig balverlies geleden en hier profiteerde de tegenstander van. Waar ODO 13 minuten niet tot scoren kwam, wist de tegenstander een gaatje van 2 te maken. Michiel zorgde weer voor aansluiting met een gemaakte doorloop, maar hierna kreeg TOP een cadeautje vanaf de strafworpstip. Toen er ook nog een makkelijk verkregen vrije bal werd toegekend, kon TOP uitlopen naar 6-3. Tot de rust zouden Anton en Tim ieder nog een keer scoren, waarmee de ruststand op 7-5 uitkwam.

Sanne zou na de rust niet meer spelen, want de verkoudheid die haar de afgelopen week trof, zorgde er voor dat ze niet verder kon. Ook Michiel gaf aan dat zijn rug het geen half uur meer zou uithouden. Sven mocht dus ook gaan warmlopen om zijn plaats in te nemen. De tweede helft was het weer even zoeken met Bianca op de plaats van Sanne, dus was het niet vreemd dat er niet direct in de eerste aanval werd gescoord. Toen de bal na een minuutje naar de andere kant ging was het een heer van TOP die van onder de korf met één hand wist te scoren. Tot de 10e minuut zouden beide ploegen nu om en om scoren, waardoor met doelpunten van Jakomijn, Michiel, Tim en Thijs de tussen stand op 13-9 kwam te staan. Op dit punt kwam Sven in het veld voor Michiel, wat de 2e verandering in het vak betekende. Het was dus weer even zoeken in de eerste aanval, maar toch was Tim weer scherp voor de 4e keer raak te gooien. Met nog een kwartier te gaan was er nog van alles mogelijk, maar daar was ook TOP zich van doordrongen. Zij zouden bij elk volgend ODO doelpunt mee scoren, waardoor we niet meer dichterbij zouden komen. Voor ons scoorden Jakomijn, Thijs en Tim (2x) nog wel, maar met ook vier tegendoelpunten werd de eindstand uiteindelijk op 17-14 gezet. Zoals gezegd dezelfde uitslag als 3 weken geleden, maar wel een andere winnaar. Onze Zeeuwse vrienden zijn hiermee veilig voor de eerste klasse en kunnen het seizoen nu ontspannen uitspelen. Wij zullen hier of daar nog voor spektakel moeten zorgen, door volgende week bij de kampioen Kinderdijk te stunten. Of de week daarop thuis het vuur bij Albatros, de nummer 2, aan de schenen te leggen en de punten dan in Maasland te houden. Ik acht dit team nog wel in staat om één van deze wedstrijden te winnen, maar dat zou makkelijker geweest zijn zonder het degradatie spook in het hoofd. We moeten dus gewoon de rust bewaren in op de juiste momenten toeslaan. Trouwens geweldig om te zien dat er nog meer mensen zijn die er 3 uur reizen voor over hebben om hun zoon of dochter een uurtje te zien korfballen. Ik wil dan ook onze trouwe supporters bedanken voor hun steun gisteren. Volgende week hoop ik weer op een vollere tribune bij de wedstrijd tegen Kinderdijk. De wedstrijd begint om 19:00 uur in sporthal Blokweer in Alblasserdam.

U vindt deze hal aan de Esdoornlaan 25 in Alblasserdam.