SLECHT SPELEND ODO KANSLOOS TEGEN KOAG.

Wat de wedstrijd had moeten worden van het veiligstellen van de 1e klasse, werd een teleurstellende nederlaag. Het team was niet in goeden doen en wist geen moment het niveau van de laatste weken te halen. Was het de druk die deze wedstrijd met zich mee bracht? Was het de grote schare publiek die de reis naar sporthal “de Boog” had gemaakt? Ik weet het niet, maar één ding is wel zeker. Om ons in deze klasse te kunnen handhaven zullen er toch nog punten gepakt moeten worden in de laatste 3 wedstrijden. Dit zal geen gemakkelijke opgave worden, want het zijn niet de minste tegenstanders. Tegen KOAG was eigenlijk onze beste kans om het te doen. We begonnen nog wel goed en Michiel scoorde in de 2e minuut gelijk zijn eerste vrije bal, waarmee de 0-1 op het bord verscheen. Binnen een paar seconde was er aan de andere kant ook een vrije bal die er in ging. Thijs mocht de 1-2 er vanaf de stip ingooien, nadat hij met een overtreding van het scoren was af gehouden. Helaas viel de gelijk maker vrijwel direct aan de andere kant, waarmee er binnen 4 minuten 2-2 op het bord stond. We zouden nog een keer op voorsprong komen met een stip van Tim die Sanne had gekregen, nadat er op haar een overtreding was gemaakt. De gelijkmaker was er echter weer veel te snel en toen raakten wij een beetje de weg kwijt. Wij zouden de volgende 10 minuten niet tot scoren komen en de aanvallen werden steeds chaotischer. Hier profiteerde KOAG dankbaar van en liep in deze 10 minuten uit naar 8-3. In de 17e minuut was het Jakomijn die voor ons de korf weer wist te vinden. Hierna zou de tegenstander echter weer drie keer scoren voor onze volgende treffer weer door de korf viel, waardoor de achterstand was opgelopen tot 11-4. Waar we de afgelopen wedstrijden wel de rust konden bewaren, als we op achterstand kwamen, werden de aanvallen nu steeds rommeliger. Met nog 8 minuten in de 1e helft was het nu wel zaak om het gaatje een beetje te dichten, wilde we nog aanspraak maken op punten. De rust in de aanval leek wat terug te keren met doelpunten uit een schot van Thijs en Michiel die wist te scoren uit een vrije bal en een kort kansje. De ruststand werd echter door KOAG bepaald op 12-7 uit een vrije bal.
In de kleedkamer waren we het er met zijn allen wel over eens dat het niet goed ging en dat we de tweede helft uit een ander vaatje moesten tappen. Met de nodige pep talk betraden we de zaal voor de revanche op de eerste helft. De eerste aanval werd weer goed opgezet en de afronding kwam er uiteindelijk ook met de gemaakte doorloop van Anton. De tegenstander scoorde echter direct mee, dus bleef het gat 5 punten. Michiel wist dit weer te verkleinen naar vier door raak te schieten, maar ook hier viel weer een tegendoelpunt op. Door doelpunten van Thijs en Michiel werd het gat verkleind naar drie punten, maar de tegenstander wist te voorkomen dat we dichterbij kwamen en liepen met 3 doelpunten op rij weer uit naar 17-11. Er waren nog 10 minuten te spelen toen we Sven inbrachten om te proberen het tij te keren. Even later mocht ook Babette het veld in die zich de hele wedstrijd al op de bank zat te verbijten. Het mocht echter allemaal niet meer baten. KOAG gooide 5 minuten voor tijd de wedstrijd al definitief op slot door, ondanks de verse spelers aan onze kant, de 18-11 er in te gooien. Tamar zou in de slotfase van de wedstrijd de eindstand op 18-12 zetten, waarmee deze wedstrijd werd afgefloten door de prima fluitende scheidsrechter de Bruin. Een verdiende nederlaag voor ODO, dat geen moment het niveau haalde van de afgelopen 4 wedstrijden. Publiek bedankt voor jullie steun in deze wedstrijd, waarin we gehoopt hadden om met u het veilig stellen van de 1e klasse te kunnen vieren. Er wacht ons nu nog een zwaar programma om dit voortijdig voor elkaar te krijgen. Volgende week staat de return tegen TOP op het programma. Een wedstrijd waarin we kunnen bewijzen dat de gewonnen wedstrijd thuis door ons eigen goede spel tot stand kwam en niet door de slechte vorm van TOP, zoals in hun wedstrijd verslag stond te lezen. We spelen daar om 16:45 uur in sporthal de Blikken in Arnemuiden. Mocht u niets te doen hebben deze middag, dan bent u van harte welkom om ons aan te moedigen. We verwijten u echter niets als u besluit om thuis de uitslag af te wachten, want het is een hele reis naar Arnemuiden voor een uurtje korfbal.