ODO 4 – Reeuwijk 2   15-8

Door Dré

ODO 4 – Reewijk 2
Nou daar zit je dan. Fris gewassen. Schone kleertjes. Thee, koffie en jus onder handbereik. Tulpen op tafel. Wasmachine draait alweer een eco programma. Spotify snort alsof het moet. Tijd voor weer een verslagje van ODO 4. Nu van de wedstrijd tegen Reeuwijk. Voor de context even een terugblik. 3 weken geleden speelden we ook tegen Reeuwijk 2. Plichtmatig gewonnen en een niet bijster goede wedstrijd. Week daarop was Nieuwerkerk 6 de opponent. Hoewel we goed speelden konden we geen punten uit deze wedstrijd trekken. De wedstrijd van vorige week is niet gerapporteerd in dit medium. Maar in de lijstjes staat er een uitslag van 13-11. Bedenk er zelf maar een wedstrijd bij gebruikmakend van de termen: niet scherp, eco-mode, ijzerdraadje, slap, karnemelk. Voor de stand in de ranglijst betekend deze rode periode wel dat er weer gewonnen moet gaan worden om nog wat kansen te behouden. Niks rekenen, maar gewoon winnen. Heldere opdracht.

 

De heldere opdracht omzetten in resultaat. Hiervoor was er een heel program afgelopen donderdag. Na wat plichtmatige oefeningen om de spiertjes en zenuwsignalen te synchroniseren een tactisch blokje. In plaats van een #ODO 5 te vragen voor een sessie was het jonge #ODO A1 bereid gevonden voor een sessie “jeugdig enthousiasme met resultaat”. De NDA maakt het onmogelijk de precieze inhoud van de deze sessie met u te delen. Wat ook de reden was dat de bijeenkomst heimelijk plaats vond in een anonieme hal net even buiten de bebouwende kom van Maasland. De afronding van de sessie was het traditionele snoephappen en stoelendans. Wist u dat stoelendansen heel goed op de deuntjes van ene Wolter Kroes? Iedere keer als de muziek stopt ga je opgelucht weer zitten. Dat maakt het wanproduct Ik ben Je Prooi van die Kroes nu al tot weekliedje. “Verlang naar mij als ik naar jou” vat toch wel in de categorie: emmertje? Anyhow, we hebben nu denk wel het dieptepunt bereikt met de weekliedjes. Volgend week weer gewoon Macy Gray of DJ Khaled. Nu al zin in. Check de #ODO 4 weekliedje afspeellijst met de link onder dit stukje. Hiervoor heb je wel het programmatje Spotify nodig. En dat is extra gratis en klein beschikbar op spotify.com

 

En toen was het alweer zaterdag. De sessie was niet helemaal blijven hangen. Geheel volgens de tijdgeest begonnen we in de eco-mode. Het was dat Reeuwijk niet tot scoren kon komen waardoor we na een eeuwigheid in de eerste helft richting rust met 4-0 voor stonden. Klinkt wel goed waren het niet dat het zes aanvallen later 5-5 met rust stond. Drommels. In het rustpraatje kwam de eco-mode even ter sprake. In een welhaast wanhopig betoog de smeekbede om toch die sport-knop eens in te drukken. En zowaar. Met een kick-down accelereerde we snel naar de juiste versnelling. Meer druk in de verdediging en sneller spel in de aanval. Zo moeilijk is het eigenlijk niet. Vrij snel stond er weer een voorsprongetje op het bord. Met wat vers #ODO A1 in het veld werd deze voorsprong verder zeker gesteld. Tijd voor een sporthalfeestje in de eco-mode.

Dré

 

Spotify – Weekliedje
Wolter Kroes – Ik Ben Je Prooi
http://tinyurl.com/ODO4weekliedje
Spotify is a digital music service that gives you access to millions of songs.