ODO OOK TE STERK VOOR DIJKVOGELS

Het vlaggenschip is lekker bezig in de 2e helft van deze competitie. Was op 8 januari de situatie nog zo dat wij de rode lantaarndrager waren in het lijstje, intussen zijn we 4 overwinningen verder en klampen we aan bij de nummer 2 in de lijst. Met de overwinning op Dijkvogels zijn we bijna zeker van behoudt in de 1e klasse. Met nog 4 wedstrijden te gaan hebben we alles nog in eigen hand. Kinderdijk kan het kampioenschap al bijna niet meer ontgaan, maar de nummer 2 Albatros heeft maar drie puntjes meer als wij. Met nog een thuiswedstrijd tegen deze ploeg zou er dus nog wel eens een 2e plek in kunnen zitten.
De wedstrijden ODO tegen Dijkvogels zijn niet altijd onze beste wedstrijden en gisteravond was daarop geen uitzondering. Voor Dijkvogels was het deze week de laatste kans om nog een beslissingswedstrijd uit deze competitie te slepen. Met 4 punten achterstand op de nummers 7 wordt het nu wel erg lastig voor hen om in de laatste drie wedstrijden nog voldoende punten te halen voor behoud. Het werd dan ook een echt degradatie duel met acties op de grens van het toelaatbare, waar scheidsrechter Hendriks zijn handen aan vol had om het in goede banen te leiden. Binnen 2 minuten wist Thijs de openingstreffer te maken, waar een Dijkvogel dame een antwoord op gaf. Na de vakwissel werd Tamar met een overtreding het scoren onmogelijk gemaakt, waardoor Tim met een strafworp er 2-1 van maakte. We hadden, zoals van te voren besproken, de heren van Dijkvogels verdedigend goed in de tang. De dames uit Maasdijk blijken helaas ook te kunnen scoren als het moet, want ook nu was er weer een dame die de gelijkmaker binnen gooide en werd er weer gewisseld. Weer kwamen we op voorsprong met een doelpunt van Thijs, maar een dame uit Maasdijk schoot de gelijkmaker weer binnen. In de volgende aanval zou Babette zich laten gelden door twee maal op rij te scoren, wat de kanteling in de wedstrijd had moeten zijn. Het pakte echter anders uit en door twee doelpunten van Dijkvogels waren weer terug bij af. Met nog tien minuten op de klok was het wel belangrijk om goed te blijven aanvallen om voor de rust nog een voorsprong te nemen. Uit het verleden weten we dat Dijkvogels vaak zeer gedreven uit de kleedkamer kan komen. Die voorsprong kwam er door een gemaakte vrije bal en een schot van Michiel, waardoor we bij 7-5 de kleedkamers opzochten.
Voor de 2e helft werden de spelers weer op scherp gezet en het was wel duidelijk dat de wedstrijd nog lang niet gespeeld was. In het begin van de 2e helft gaven beide teams elkaar geen enkele kans om tot een score te komen. Pas na 12 minuten wist de tegenstander weer de aansluitingstreffer te maken. Aan de andere kant was de ODO aanval ook gelijk wakker geschud en wist wat hen te doen stond. Na een slim omdraaiballetje wist Bianca de marge weer op twee te brengen. Het scoren lukte nu duidelijk beter, want na de eerste 12 minuten droog gestaan te hebben, vielen de doelpunten nu snel achter elkaar. De tegenstander zorgde weer voor aansluiting, maar Michiel schoot ons direct weer naar 9-7. Halverwege de 2e helft werd er aan beide zijden gewisseld. Bij ons kwam Sven binnen de lijnen om Anton te vervangen. Hij liet ook gelijk zijn visitekaartje achter door er 10-7 van te maken. De tegenstander ging er nu nog feller tegenaan in een poging nog een puntje uit het vuur te slepen. Het lukte hen om weer te scoren, maar daar had Sanne, die inmiddels zich ook in de wedstrijd mocht mengen, weer een antwoord op. Zij wist met een slimme doorloop het gaatje weer te vergroten naar 3. Er was nu nog maar 5 minuten te gaan, waarin de tegenstander nog een tandje bij schakelde. Het spel werd er niet mooier op, maar het leverde wel een doelpunt op voor de tegenstander. Voor ons was het nu zaak om de rust te bewaren en de aanvallen goed te organiseren. Hieruit wist Sven weer te scoren, waarmee we weer op 12-9 kwamen. Dit mochten we niet meer weggeven. Toch werd het uiteindelijk nog onnodig spannend, doordat we ons lieten opjagen door de tegenstander. We gingen op de verkeerde momenten schieten en leden daardoor onnodig balverlies. Dijkvogels profiteerde hiervan en wist in de slotfase van de wedstrijd nog gevaarlijk dichtbij te komen. Bij de stand 12-11 vond de heer Hendriks het lang genoeg geduurd hebben en floot af. Een zucht van opluchting klonk door de sporthal uit het publiek, dat ons vlaggenschip er weer doorheen gesleept heeft. Het was helaas niet zo´n mooie wedstrijd als vorige week, maar zolang we ook de mindere wedstrijden naar ons toe weten te trekken zijn we nog op de goede weg. Volgende week spelen wij de inhaal wedstrijd tegen KOAG in Krimpen aan de IJssel. Deze tegenstander troffen we in de 1e zaalwedstrijd en wisten we met 16-13 te winnen. Zij zullen echter nu met het mes tussen de tanden het veld betreden, want ook zij zullen de punten hard nodig hebben om uit de degradatie zone te komen. Wij hebben er weer alle vertrouwen in en zullen ook inzetten op het behalen van punten. Daarbij is uw steun wel weer nodig. De KOAG aanhang is altijd erg fanatiek, dus hoop ik dat er een flink aantal Maaslanders ons na zullen reizen. De wedstrijd start om 20:15 uur in sporthal “de Boog” aan de Krimpenerbosweg 2a in Krimpen aan de IJssel.