GKV (H) 2 – ODO 5   Missie volbracht

Door Rob van der Hak

Nog 1 keer zo'n experiment, dan. Om kwart over 1 in de middag. Wat een tijd. Het breekt de dag, niet alleen figuurlijk. Waar haal je de inspiratie vandaan? Kijken bij het jongste F team en je eigen E-team coachen leveren niet echt een Red Bull-effect op. Het verorberen van een broodje gezond (met boter, na een jarenlange slijtageslag met opperNel van de Hofstede) in de enige rustige 5 minuten van overdag, wordt wreed verstoord door H.d.V. ditmaal weer te M. die roept "zijn we compleet" en de troepen mobiliseert. Je mobiel geeft geen beeld en geluid, de accu heeft nog steeds last van een doordeweekse avond training geven in de regen. Blijken die handige ODO regenjacks behoorlijk waterdicht te zijn (althans, het water wat in de zak druppelt blijft daar ook binnen).

Blijkt bijkans de helft van het team rechtstreeks naar La Haye af te reizen, en staan we buiten met een verwachtingsvolle blik naar het blik te staren. We komen toch nog een vehikel tekort, immers mee-reizend publiek reist mee, geen discussie. ff sprintje op de fiets om de Picasso te halen, en we zijn op weg naar het Haagsche. Sporthal Overbosch is bij velen onbekend en bij nog meer velen onbemind.

Tegenstander G.K.V. (H) oftewel de Gymnasiasten Korfbal Vereniging, wellicht bij de die-hards bekend vanwege het feit dat ene Drees (niet Vadertje) daar heeeeeel lang heeft rondgelopen. Overigens wordt daar in April om de "Jan Drees Memorial Bokaal' gespeeld vanwege het 50-jarig jubileum, en heeft het Hare Majesteit ondanks een net verzoek van de praeses nochtans niet behaagd om dit bij te wonen,

want zij heeft buitenlandsche verplichtingen. Tja, je moet wat, wij spelen niet tegen Gerbera's of zo.

Bij Sporthal Overbosch aangekomen was de hele Eco 5 familie weer bijeen (5 auto's). H.v.G. te M. was overduidelijk op de spaarstand aanwezig (want invalbeurt #ODO 3) en redelijk onge-inspireerd begon het 5e met een warming-up terwijl een Haags Hockeyploegje nog de boarding aan het opruimen was. De aangewezen scheids was er niet, waarop 1 van de 7 heren van het team van GKV de wedstrijd mocht leiden. Alle ingredienten voor een vermakelijke pot waren aldus aanwezig. De 1e 10 minuten gingen voorbij als een Germini zonder ijzerdraadje. Daarna was ODO 5 opgewarmd door de bruisende atmosfeer en temperatuur in de hal en begon te draaien. Aangezien de gemiddelde leeftijd van GKV schommelde rond de 21-22 jaar werd er weer veel van het loopvermogen en periodiserend herstel vermogen van ODO 5 gevraagd. Bij rust was een gezonde voorsprong (iets van 4 – 8?) opgebouwd maar het gevoel was er duidelijk nog niet gerust op. In de rust werd gehamerd op het richten van de energie op de juiste dingen en niet op de scheids of irritaties. Altijd fijn als op zo'n moment de normaal gesproken altijd lekker ruim in hun velletje ronddartelende peulvruchten dit keer van een strak huidje blijken te voorzien. Dit past niet bij het 5e. Getergd betraden we de arena om de voorsprong uit te bouwen en zo snel als mogelijk is het gevoel wel gerust te krijgen. Lang leek dit de goede kant op te gaan totdat bleek dat GKV maar door ging met tegenspartelen en ODO 5 last kreeg van het periodiserend herstelsysteem zowel fysiek als creatief. Tot 11 – 12 kreeg GKV het idee dat er toch wat te halen viele, en ondanks enkele, verse, jonge invalkrachten aan GKV zijde kregen we (vooral Simon, hoor; de rest moest blijven buffelen) alle ruimte om te schieten. Ogenschijnlijk onvermoeibaar haalden we de eindstreep bij 13 – 18 terwij GKV op de valreep nog 1 keer mocht scoren. Ook Janny (fijn dat je met ons mee wilde!) droeg met een goede invalbeurt haar steentje bij aan deze overwinning. 

Missie volbracht, nu al veilig in de hoogste 4e klasse waarin diverse ODO teams acteren. Na de wedstrijd zwermde ODO 5 weer de wereld in, om onder andere andere, jeugdiger teams te voorzien van invalkrachten. #ODO 3 werd een een wel zeer dartelende en met jeugdige ogende souplesse spelende H.v.G. te M. waargenomen met acties en zelfs pogingen tot onderscheppen die A nog niet bij ODO 5 zijn waargenomen en B ongetwijfeld ter sprake zullen komen in het vragen uurtje. Er was zelfs enige twijfel of de brace wel om het juiste been zat!  #ODO 4 mochten O.P. te L. en M.vd.E. te M. meedoen c.q. invallen. Alle kwaliteitsinjecties van ODO 5 leidden zodoende tot glorieuze overwinningen. Vanaf volgende week speelt ODO 5 weer daar waar het thuis hoort: na de wedstrijd van ODO 1, om 20.15 uur. U komt toch ook?

 

Rob