ONTKETE ND ODO WINT VAN RWA.

De spelers van ons vlaggenschip waren er weer helemaal klaar voor. Na de winst van vorige week tegen Korbatjo, wilde we ook van RWA winnen. De thuiswedstrijd hadden we onnodig de punten aan RWA gelaten, maar we zouden nu onze huid duur verkopen. Babette zou, na de griep aanval van de afgelopen week, op de bank beginnen. RWA had afgelopen week voor de beker nog met 23-19 van overgangsklasser Nieuwerkerk gewonnen, wat hen een flinke dosis zelfvertrouwen moet hebben gegeven. Wij zouden dus scherp moeten zijn en in het begin van de wedstrijd proberen het initiatief te pakken om zo de wedstrijd naar ons toe trekken. De eerste aanval van RWA werd door ODO afgeslagen en daarna mochten wij het gaan proberen. Tamar dreigde door te breken en werd met een overtreding gestopt. De daarop volgende stip werd door Tim koel door de korf gegooid, waarmee de 0-1 binnen was. Niet veel later werd de gelijkmaker gescoord en werd er van vak gewisseld. De scheidsrechter hield de lijntjes kort en houdt blijkbaar van een clean potje korfbal. Ook Thijs mocht het vanaf de strafworpstip proberen, nadat hij met een overtreding tot stoppen was gebracht. Jakomijn gaf ook in de begin fase haar visitekaartje af door de 1-3 van afstand erin te gooien. De 1e vijf minuten waren in ieder geval voor ons en RWA begon zich nu al te roeren tegen de scheidsrechter en de eerste plaats fouten werden al gemaakt. Michiel maakte met zijn 1e treffer het verschil 3 punten, maar hier had de tegenstander wel een antwoord op. Het eerste aanvalvak was lekker op dreef en speelde prima aanvallen, waar de tegenstander maar moeilijk grip op kreeg. Dit resulteerde in een vrije bal, die door Jakomijn verzilverd werd. Niet veel later mocht Thijs het weer vanaf de stip proberen, na weer een overtreding van de tegenstander. Na 10 minuten een voorsprong van 4 punten hadden we van te voren niet gedacht, maar voelde wel lekker. Helaas was er even een moment van concentratie verslapping, waardoor RWA weer terug kwam op 4-6. Tot de rust zouden de ploegen om en om scoren. Met een doorloop van Thijs en schoten van Michiel en Anton werd de ruststand van 6-9 bereikt.
In de kleedkamer weer de gebruikelijke tips en correcties. Met deze puntjes op de i werd aan de 2e helft begonnen. De eerste aanval zouden we proberen lang te spelen en meerdere schoten lossen zonder balverlies te leiden. Het zou natuurlijk ook mooi zijn als hieruit gescoord zou worden, maar voornaamste was om het initiatief te houden. Het was dan ook wel lekker dat Thijs met een kort kansje de 6-10 er in gooide en niet veel later ook Tamar de korf wist te vinden. De 2e helft was pas vier minuten oud toen het verschil met een score van Michiel naar 6 werd geschoten. Op de bank begonnen we nu eigenlijk al het gevoel te krijgen dat er vanavond iets moois stond te gebeuren. Het team speelde als vanouds en de doelpunten vielen ook wel lekker. De tegenstander probeerde nog wel wat terug te doen, maar Bianca schoot het verschil weer naar 6 punten. Halverwege de 2e helft stond er na een doorloop van Michiel en een schot van Bianca al 8-15 op het bord. Dit mochten we niet meer weggeven, dus koppie erbij houden en mee scoren met de tegenstander. Dat laatste was niet tegen dovemansoren gezegd, want ODO leek ontketend. Er werden prima aanvallen neergezet en de voorsprong werd zelfs langzaam uitgebouwd. Bij de tegenstander leek het tegenovergestelde te gebeuren, want de meeste schoten misten hun doel en werden door ons afgevangen. Tot het eind van de wedstrijd zouden we nog 7 keer scoren. Deze doelpunten kwamen uit handen van Michiel, Jakomijn, Sanne en Tamar. Al me al een prima pot, waar naar we van te voren toch een beetje met gemengde gevoelens naar uit keken. Het goede gevoel is er weer en we kijken nu al uit naar de wedstrijd van volgende week. Dan komt TOP uit Arnemuiden op bezoek. In het seizoen 2008-2009 hebben we 4 keer tegen hen gespeeld en alle vier de wedstrijden verloren. Tijd dus voor revanche op onze Zeeuwse vrienden. Zorg dus dat u erbij bent, want ik heb er alle vertrouwen in dat ook dit weer een wedstrijd wordt om van te smullen. U kunt het aan de supporters die afgereisd zijn naar Rhoon vragen. Zij waren getuige van een wedstrijd, waarin ODO het juk van de laatste plaats eens flink van zich afgeschut heeft en met overtuiging de tanden in de tegenstander zette. Zorg dus dat je op tijd op de tribune zit voor goed zicht en steun de selectie in de wedstrijd die het seizoen 2008-2009 moet doen vergeten.