ONDO (G) D2 – ODO D1   6-7

Door Bart en Tim

Hallo toppers,

Zaterdag was ONDO D2 de tegenstander. Dit was de vierde ontmoeting dit siezoen tegen deze ploeg. Alle wedstrijden gingen gelijk op en ook hadden we tegen deze ploeg al ''alles'' gespeeld: gewonnen, verloren en gelijk gespeeld. Deze wedstrijd zou dus weer een spannende wedstrijd worden.

De laatste drie wedstrijden tegen Avanti, Futura en Ready waren echt heel goed en belangrijk in die wedstrijden was dat jullie plezier hadden in korfballen. Dit was ook tegen ONDO weer erg belangrijk.

Verdedigend was de eerste helft helemaal top. Iedereen maakten het de tegenstander heel moeilijk om de bal rond te laten gaan. Er werden veel ballen onderschept en ONDO kon moeilijk insnijden. Aanvallend ging het ook zeker niet slecht. De bal ging lekker rond, er werd ingesneden voor elkaar en daar kwamen leuke kansen uit als doorloopballen en veel schoten. In de rust stonden wij verdiend voor met 1-3. In de rust nog was nog wat aanwijzingen: het was het belangrijk om weer vanaf ''0-0'' te beginnen, we waren tenslotte pas op de helft van de wedstrijd en in 25 minuten kan er heel veel gebeuren. In de 2e helft scoorden wij direct de 1-4, maar ONDO wist zichzelf terug te knokken in de wedstrijd en kwam terug tot 3-4. Het goede spel bracht ons op 3-5, maar direct volgde de 4-5 en zelfs 5-5. Na twee nieuwe, verse krachten in het veld gebracht te hebben, Merel en Annemoon, kwamen wij dankzij 2 doelpunten weer voor in de wedstrijd. Toch werd het weer spannend: ONDO maakte 6-7 met nog 2 minuten te gaan. De verdediging hield het hoofd koel en hield het goed dicht, waardoor de 2 punten meer dan verdiend terug naar Maasland werden genomen. 's Avonds waren jullie ook nog is team van de week en jullie steum heeft geholpen. Ook Tim wist te winnen met het eerste.

D1, goed gespeeld. Jullie hebben allemaal jullie best gedaan en het was weer erg leuk om vanaf de lijn te zien hoe jullie iedere week steeds beter gaan korfballen met z'n allen.

Aanstaande zaterdag komt Dijkvogels op bezoek in De Hofstede. Tess schrijft hier een mooi verslag over.

Annemoon en Merel hartstikke bedankt voor het invallen. Jullie deden het erg goed!