ODO 2 – KCC/Hijbeko 4   10-9

Door Marije

Hallo allemaal,

Wint JONG ODO na lange tijd weer een keer, is er geen verslag. Wij hebben geen Arno, dus je kan er niet vanuit gaan dat er iets in de Praatpaal komt te staan over deze mooie wedstrijd. Hier dus maar een poging van JONG ODO zelf.

De vorige wedstrijd tegen KCC/Hijbeko ging het nog om de koppositie. Als we nu niet uitkijken, gaat het ons de kop kosten. Voor aanvang van de wedstrijd stonden we namelijk op de 7de plaats en dat zou een degragatieplek kunnen betekenen.

Afgelopen zaterdag mochten we weer eens op een schappelijk tijdstip spelen van 17:45 uur. Met Mark terug in het veld en 3 dames ziek op de bank, die overigens heel goed werden vervangen door Karin en Laura, begon de wedstrijd. Het was het tegenovergestelde van de uitwedstrijd tegen deze ploeg. Waar we toen elke keer achter de feiten aanliepen (behalve aan het eind van de wedstrijd), werd nu een ruime voorsprong gepakt. Binnen een x-aantal minuten stonden we met 4-0 voor. Misschien waren we wel iets te snel van start gegaan, want hierna werd het scoren een stuk lastiger en er werd dan ook een lange tijd niet gescoord. Als het bij de 4-0 zou blijven, is het niet erg, maar de tegenstander begon nu wel te scoren. Bij de stand van 4-2 begon de spanning op de bank alweer toe te slaan. Gelukkig gebeurde dit in het veld ook, want er werd weer een doelpunt gemaakt en het verschil was weer 3 punten. De ruststand is mij een beetje ontschoten, maar we stonden in ieder geval voor.

Ik weet niet wat er in de rust is gezegd/gegeten/gedronken, maar het had in ieder geval effect. Er werd weer gescoord en dan vooral door ODO. Met een 10-4 voorsprong en minder dan 20 minuten op de klok zou je verwachten dat je de wedstrijd langzaam kan uitspelen. Dat kan ook, maar de mensen in het veld vonden het blijkbaar leuk om het nog spannend te maken. Waar het scoren voor ODO stopte, ging KCC door. In de laatste minuut scoorde zij nog de 10-9, waardoor de spanning bij sommige niet meer te houden was. Gelukkig kwam KCC niet verder dan dat laatste doelpunt. Gelukkig win je bij korfbal al door er één meer te scoren dan je tegenstander, dus de punten zijn van ons! Volgende week weer zo’n wedstrijd en we kunnen de laatste plaatsen inruilen voor een plekje in de middenmoot. Reserves en invallers bedankt!

Dan moet ik natuurlijk niet vergeten om iemand aan te wijzen voor volgende week, want anders hebben we weer geen verslag. De volgende die een stukje mag schrijven over de wedstrijd is Mark. Hopelijk kan je je ervaringen vanuit het veld opschrijven.