ODO HERSTELD ZICH TEGEN KORBATJO

Door Arno

Na weer een vrij weekend is het nu echt gedaan met de rust voor de selectiespelers, want nu gaan we 8 spannende weekenden tegemoet. In deze weken zal duidelijk worden of we ons vrij kunnen spelen van de onderste plaats in de competitie. We zijn in ieder geval goed begonnen aan de 1e return wedstrijd. De tegenstander was Korbatjo uit Oud-Beijerland, waar we in de uitwedstrijd al in de eerste 10 minuten de wedstrijd uit handen hadden gegeven. Met Michiel weer in de basis, die toevallig in de uitwedstrijd het ook weer ging proberen na zijn rugblessure en daarna weer 7 wedstrijden aan kant bleef, stond er weer een 1e met allemaal fitte mensen. Dit in tegenstelling tot ODO 2, waar 3 dames ziek aan de kant zaten. Tamar was bij ons het slachtoffer geworden van de griep, maar was toch, met de nodige pillen in haar lijf, aanwezig om haar teamgenoten te steunen.
Nadat Bart Moekestorm de bal had uitgenomen en net zijn doorloop niet in de korf zag gaan, floot scheidsrechter Ter Weel de wedstrijd dan echt in. De eerste aanvallen leverden nog geen doelpunten op, maar liepen wel goed. De verdediging deed het ook prima door veel druk te geven kwamen ook de tegenstander in het begin niet tot scoren. Na 5 minuten was het toch een heer van Korbatjo die wist door te breken en te scoren. Niet veel later werd ook het 2e doelpunt door de tegenstander van afstand raak geschoten. De 2e aanval wist deze achterstand te egaliseren door een stip van Tim en een vrije bal van Jakomijn. De heren van het 1e aanvalvak van Korbatjo waren weer scherp en wisten het verschil weer op 2 te brengen, waardoor we weer in de achtervolging moesten. Michiel wist halverwege de 1e helft voor het eerst de korf te vinden en zorgde daarmee weer voor aansluiting. Helaas had de tegenstander weer een antwoord en maakte er 3-5 van door te scoren uit een afstand schot. ODO kwam steeds beter in de wedstrijd en de door Babette verzorgde pastamaaltijd voor de spelers leek te gaan werken. Thijs mocht weer op de stip gaan staan om een vrije bal te nemen. Hiermee werd de aansluiting weer een feit en korte tijd later was het Anton die met een kort kansje de gelijkmaker er in gooide. Met nog 5 minuten in de 1e helft werd het nog spannend wie de ruststand in zijn voordeel zou bepalen. Tim mocht weer aanleggen voor een strafworp, nadat Michiel met een overtreding van een doelpoging was afgehouden. Wij kwamen hiermee voor het eerst op voorsprong en deze voorsprong wist Jakomijn met een gescoorde doorloop voor rust nog naar 7-5 te brengen.
In de rust werden de spelers gecomplimenteerd voor de inzet en dat we ons prima hadden terug gespeeld in de wedstrijd. Het was nu zaak om zo door te gaan in de tweede helft en vooral verdedigend niet te verslappen en in de aanval de functies goed te blijven invullen. Na het fluitsignaal van de scheidsrechter, ging de tegenstander direct in de achtervolging en wist in de 2e minuut weer de aansluitingstreffer te scoren. De teams zouden de komende 8 minuten om en om scoren, zodat er na 9 minuten 10-9 op het scorebord stond door doelpunten van Bianca en 2x Michiel. Met een afstandschot van Michiel en kort kansje van Thijs werd het een gaatje van 3 gecreëerd. Korbatjo probeerde nog wel aan te haken, maar met een schot van Michiel werd dat weer teniet gedaan. Door een doelpunt van Babette en een doorloop van Thijs werd het verschil naar 4 vergroot en mocht het met nog 5 minuten op de klok niet meer fout gaan. Tim maakte er met zijn 3e doelpunt met een kort schot 16-12 van, maar Korbatjo had nog niet al het kruit verschoten en bepaalde de eindstand in de laatste minuut op 16-13 met een afstandschot. Ik denk dat het aanwezige publiek weer eens heeft kunnen genieten van onze wedstrijd. Er werd met veel inzet gespeeld en ook de kansen werden weer eens goed afgerond. Met deze zege dragen we de rode lantaarn over aan Dijkvogels, die gisteren hun wedstrijd verloren van KOAG. Voor ODO is het nu zaak om deze lijn door te trekken naar de volgende wedstrijden en zo veel mogelijk punten vergaren. Met de inzet van deze wedstrijd en het groeiende vertrouwen zullen er nog meer zeges volgen. Volgende week spelen we in Rhoon tegen RWA, waar de steun van publiek ook erg welkom is. De thuiswedstrijd hebben we toen onnodig uit handen gegeven. U vindt de sporthal in Rhoon aan de stationstraat 1a. De wedstrijd begint om 15:30 uur, dus u bent weer thuis voor het avondeten. Ik hoop dat veel mensen ons zullen nareizen naar Rhoon om ons ook daar naar een overwinning te schreeuwen.