ODO 4 – Ge(r)mini 2   20-13

Door Dré

#ODO 4 – Ge(r)mini 2
Veel gerbera’s worden gebruikt als sierplant of als snijplant in bloemstukken. Als de diameter van de bloem minder is dan negen centimeter wordt er ook wel gesproken van Germini of Mini Gerbera. De laatste tijd is de Germini een beetje in de vergetelheid geraakt. Vooral dankzij het beperkte aanvoer en lage prijzen en breed kleuraanbod voor de Tulp en Fuchsia. Maar nu mag de Germini weer gaan schitteren in de huiskamers. Nieuwe variëteiten en een innovatieve doos verpakking maken dit mogelijk. De verpakking past natuurlijk prima in de uniforme Flora Holland stapelwagen. Ook u als consument kan de bloem helpen te stralen. Als de stengel te slap is of net niet lang genoeg in het water heeft gestaan kan u altijd nog een ijzerdraadje voor de stevigheid om de stengel heen buigen. Als u alleen Gerbera’s in een vaas wilt zitten kunt u een scheutje chloor bij het water gieten, dit zorgt ervoor dat de stengel niet teveel water opneemt. Onder deze omstandigheden is een vaaspresentatie van zeven tot veertien dagen zeker mogelijk.

 

Ja mensen, het is tijd voor de Germini. En als bloem ben je pas echt beroemd als er een korfbalvereniging naar je is vernoemd(vrij naar Finkers). Het was dan ook een vrolijk bericht dat Germini naar de Hofstede kwam voor een wedstrijdje tegen #ODO 4. Want als sta je in Ahoy, kom je op TV, win je een Europcup of twee je bent pas werkelijk wereldwijd beroemd als er vereniging naar je vernoemd.

 

Zoals gezegd is de Germini een makkelijke bloem, maar als je de ruimte geeft en niet te veel snoeit dan zul je zien hoe hij bloeit en alles geeft. Alleen daarom was het aan #ODO 4 de taak om Germini in de wedstrijd in te perken in de verdediging(dek fase) en zelf te stralen en bloeien in de aanval. Niet alleen door snelle en ongecontroleerde uitlopers, maar ook door zorgvuldig snoeien, enten, gieten, BVB Potgrond, doorknopen en mesten. Zodat er een stevig wortelstructuur is waaruit mooie dingen kunnen groeien. Dit teeltproces is nog niet zo eenvoudig en ging dan ook niet helemaal goed. Wat wil je ook. Evengoed was ODO tuurlijk wel beter dan het puntloze Germini. Een voorsprongetje was gauw gemaakt en kon in de tweede helft worden uitgebreid tot 20-13. Twintig voor is wel netjes, maar dertien doorlaten was voor gisteren ook wel wat veel. Hoe dan ook een mooie stand op de harde veilingklok.

 

Reserves bedankt. En Ramona ook bedankt voor het beschermen van de spelers tegen een nachtvorstje. Dat is immers heel belangrijk als het ’s avonds gemeen kan afkoelen.

 

Dré

 

Herman Finkers – De Herman-Finkers-Fuchsia
Spotify: http://open.spotify.com/track/3X9hkhq23vQmHguBgii4jq

Spotify is a digital music service that gives you access to millions of songs.