ODO 3 – Velox 3   15-14

Door Bram

Het schrijven van een stukje en vooral het niet vergeten ervan heeft bij mij nogal wat voeten in de aarde. Na een aantal attenties van deze of gene was mij subtiel duidelijk gemaakt dat ik vandaag toch echt wel een stukje moest schrijven.

Dan zit je ’s avonds gezellig aan tafel, je bent heel de zondag op pad geweest en dan vraagt notabenen m’n vader: “Heb je gister nog gewonnen met de korfbal?” Bij mij gaan er dan al genoeg bellen rinkelen, want zo vaak vraagt hij dat niet. Misschien was het een teken, ik zal het nooit weten, maar er ging in ieder geval ook een ander belletje rinkelen. Korfbal? Uitslag? Ooooh shit, het stukje voor ODO 3. De praatpaal was inmiddels al lang en breed verschenen, dus dat werd onmogelijk. Gelukkig voor mij staan alle stukjes tegenwoordig ook online. In het kader van: “We moeten toch van de praatpaal af “ deze week dus alleen een digitaal stukje van ODO 3.

Als ik de hint van vorige week niet meereken is dit dus het eerste stukje in 2011. Vanaf deze plek dus een mooi moment om te zeggen dat we het jaar goed moeten beginnen. Vorige week was dat al overtuigend gelukt en het was aan ons de taak om deze lijn deze week door te zetten.
De tegenstander van deze week waren we el een keer tegengekomen in de competitie. Met een redelijk makkelijk overwinning hebben we Rotterdam die middag verlaten. We zouden dit kunstje deze week dus wel weer moeten kunnen flikken. Het voornemen was om het in ieder geval niet op het aller laatste moment aan te laten komen, want zoals de ervaring ons leert kan dat wel eens voor problemen gaan zorgen. Ik kon me overigens niet voorstellen dat zoiets zou gaan gebeuren, want zo vlak na de winterperiode heeft ODO 3 op het laatste moment nog een mooie aankoop kunnen doen. Ik moet jullie hiervoor verwijzen naar het stukje van ODO 2 van vorige week. Met deze aanwinst in de basis konden we rond de klok van 19:00 uur beginnen aan de wedstrijd. We waren van plan om Velox al vroeg in de wedstrijd achter ons te laten, maar helaas ging deze vlieger niet op. Het scoren was dit keer geen probleem, want halverwege met tien doelpunten de kleedkamer in gaan is voor ODO 3 meer een uitzondering dan een regel. Helaas wist ook Velox de nodige doelpunten mee te pikken en konden we de ruime voorsprong niet pakken, of beter gezegd, behouden. Als je vier doelpunten voor komt, dan moet je dat natuurlijk niet meer weggeven, maar achteraf is altijd makkelijk praten. Rond het slot van de wedstrijd was het verschil dan ook nihil. Als je dan toch dat ene doelpuntje meer hebt dan de tegenstander, dan zou je zeggen dat het scenario van een aantal weken geleden voldoende moet zijn geweest om eens goed na te denken over het uitspelen van zo’n wedstrijd. Dit geld natuurlijk niet voor ODO 3. Als je zoveel publiek langs de kant heb zitten, dan ga je die niet vermoeien met eindeloos rondspelen, expres te hard schieten en nog maar eens rond spelen. ODO 3 trakteert het publiek graag op een beetje sensatie en dat lijkt me deze week weer prima gelukt. Ik hoop dat het in grote getale aanwezige publiek er dan ook zeer van genoten heeft.
Als climax van dit stukje wil ik graag aanwijzen wie ons volgende keer mag voorzien van een wedstrijdverslag. Helaas ben ik niet in de gelukkige positie om willekeurig iemand uit te kiezen, want de statistieken geven mij de volgende gegevens. Laura heeft als enige nog geen stukje geschreven. Ik wens haar daarom vanaf hier veel succes voor volgende week.

Groetjes

Bram