Dijkvogels 4 – ODO 7   8-9

Door Mark

Na weken zonder wedstrijd (tussendoor nog wel een oefenpot tegen ODO8/midweek die winnend werd afgesloten) mochten we op bezoek bij de buren uit Maasdijk.

Een korte analyse voor de wedstrijd leerde ons dat Dijkvogels stijf onderaan staan. Vier maal verloren tegen geen enkele overwinning. Toch zou dit niet per definitie een eenvoudige wedstrijd worden. Ze hadden namelijk verloren tegen ploegen waar wij het traditioneel ook lastig mee hebben. Daarnaast werd mij verteld dat Dijkvogels uit altijd lastig is. Toch leek dit ons een ideaal moment om eens te experimenteren met de opstelling door de dameskoppels om te wisselen.

De eerste helft ging meteen explosief vlot van start. Dijkvogels bleek een jonge(re) ploeg te zijn die niet vies was van het betere loopwerk. Ondergetekende had dan ook veel last met zijn snelle tegenstander. Gelukkig bleek het eerste aanvalsvak in tegenstelling tot het onze niet met scherp te schieten: 0 – 2. Niet lang daarna wist het andere vak wel te scoren en stond het  1 – 2. Ons aanvalsvak draaide nog niet optimaal, maar Jarno wist met een afstandschot (die hij volgens schreeuwende teamgenoten niet moest schieten) wel de 1 – 3 op het scorebord te zetten.

Het verdere scoreverloop in de eerste helft is mij enigszins ontgaan, maar met wat meer geluk dan wijsheid mochten we gaan rusten met een 3 – 6 voorsprong. Tijdens de rust kregen we tips van Wim die mee als reserve en, wie de schoen past trekke hem aan, part-time coach. In het kort: meer tempo wisselingen en scherp blijven want de voorsprong was op basis van het spelbeeld niet geheel verdiend.

Net als in de eerste helft kwamen wij aanvallend beter uit de startblokken. Na een aantal minuten werd de voorsprong vergroot naar 3 – 7. Vervolgens wisten beide aanvalsvakken een doelpunt te maken en stond het 4 – 8. Op dat moment gebeurde het gene waar wij voor gewaarschuwd waren. De aandacht verslapte en waar onze aanvallen mislukten wist Dijkvogels vier keer achter elkaar te scoren. Dijkvogels proefde de overwinning en bracht nog wat verse krachten in. Even leek het er op dat de punten in Maasdijk zouden blijven, maar het schot van de aanvaller stuiterde weer uit de korf. In de laatste minuut liet Geert de bal uit zijn handen glippen en leek het gelijkspel een feit.

Dijkvolgens speelde de bal echter knullig op waardoor Geert zijn fout zelf goed kon maken. Nadat hij de bal onderschept had gooide hij hem er op ruime afstand van de korf zomaar onderhands in. Na dit doelpunt mocht Dijkvogels nog 1 keer op de korf schieten, waarna de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd floot.

Wij blij en Dijkvogels zeer teleurgesteld. Ondanks de overwinning zal er nog wel nagepraat worden over het experiment met de vakken. Wellicht dat we volgende week thuis tegen de Weidevogels nog iets anders kunnen proberen?

Wim en Lianne, bedankt voor het reserve zitten / coachen.