ODO B1 – Die Haghe B1   13-3

Door Emma

Ongeslagen dit jaar

De opening van het eerste praatje van het nieuwe jaar is ook meteen de titel geworden, omdat ie zo mooi past. We hoopten voor de wedstrijd dat dit zo kon blijven en dat is gelukkig zo!

We zaten allemaal nog een beetje met duffe hoofdjes bij het praatje en het werd duidelijk gemaakt dat we wakker moesten worden, zodat we gretig aan de wedstrijd konden beginnen. Na nog een beetje stress na wat vergeten shirtjes enzo konden we gaan warmlopen en inschieten. Er ging best veel in bij het inschieten en zo begonnen we met een goed gevoel aan de wedstrijd.

Na de laatste peptalk werd de bal in het eerste aanvalsvak (Thessa, Judith, Thom & Koen) meteen goed rondgespeeld en kwamen er goede en felle aanvallen tot stand. De eerste aanval leverde dit helaas nog niets op, maar nadat de bal weer terug was gekomen vanuit de verdediging scoorde Judith met een mooi afstandsschot het eerste doelpunt voor ODO B1 van 2011! Helaas werd een paar  aanvallen daarna door Die Haghe de gelijkmaker gemaakt door een doorloop.

We wisselden van vak waardoor Diana, Bart, Martijn en Emma in de aanval kwamen. Ook hier ging de bal lekker rond en al snel scoorde Emma een doorloopbal.

Jammer genoeg werd alweer snel onze voorsprong weggewerkt door Die Haghe door een schot en wisselde we alweer van vak.

Het stond 2-2 en het leek dus aardig gelijk op te gaan. Gelukkig gingen wij toen onze voorsprong uitbouwen. Thom scoorde een doorloop en een schot, zodat de stand 4-2 werd.

Martijn loste nog een schot van ver, die zat en vervolgens scoorde Emma nog een doorloop. 6-2 was eigenlijk al de stand waarbij Die Haghe de koppies al liet hangen.

Voor de rust scoorde Thom en Koen allebei nog een schot. Die Haghe maakte het laatste doelpunt voor rust en zo gingen we de rust in met 8-3.

We kregen een goed praatje en hebben ook nog even een paar minuten écht rust genomen, dat niemand wat zei of bewoog, ideaal.

We begonnen weer fel en verdedigden weer goed. Diana scoorde een doorloop, Koen een schot, Thom een kort schot van onder de paal, Martijn een strafworp  en ook nog een schot zodat de eindstand 13-3 was. Die Haghe heeft dus niet meer gescoord in de tweede helft, dus we hebben erg goed verdedigd de tweede helft! Die tien puntjes zijn ook wel fijn voor ons doelsaldo en we hebben de eerste woorden van het praatje laten staan.

Volgende week komt EKVA naar Maasland afgereisd, dus dat belooft weer een spannend 'finaletje' te worden. Dan mag Huy een stukje schrijven.