ODO A2 – ONDO (G) A2   9-3

Door Jacco

Beste mensen van de A2,

Op zaterdag 18 december moesten wij tegen ONDO A2, een oude bekende. We hadden er al een keer eerder tegen gespeeld (ikzelf was er niet bij), en die wedstrijd werd met winst afgesloten:). We moesten maar kijken of we dat vandaag nog een keer na zouden doen.

We begonnen zoals gewoonlijk weer met het praatje. Deze keer waren gewoon michiel en michiel aanwezig!!! Dat was al iets om vrolijk van te worden, een goed begin dus. Michiel zei dat we in de aanval ons vooral moesten gaan richten op de verrassingen onder de korf, zoals de wegtrekballen. Daardoor zouden we heel de tijd gevaarlijk blijven. In de verdediging was het hoofddoel sluiten, zodat ONDO hun spel niet kon spelen.

Na (flink) warmgelopen te hebben konden we gaan beginnen. Na wat oppeppende woorden van michiel en michiel en heel veel handjeklap liepen we het veld in. Er werd gefloten door Marc Goudswaard en de wedstrijd was gestart.

De eerste aanval begonnen we lekker fel. We creeerde een groot aantal kansen, met telkens goed georganiseerde aanvallen. Niet veel later viel het eerste doelpunt aan onze kant. Helaas had ONDO een paar minuten later alweer een antwoord terug door een schot van een meter of 15 erin te mikken. Het stond dus 1 – 1. Het vak van Serena speelde nu in de aanval. Dat was ff een goede omslag, want door 2 mooie balletjes kwam de stand ineens op 3 – 1.

Het vak van Nicole kwam weer in de aanval. Het bleef even stil met doelpunten aan beide kanten. Uiteindelijk stond het in de rust (denk ik, weet niet helemaal zeker:P) 4 – 2.

In de rust werd gemeld dat we meer rugkanten moesten gaan lopen, en dat er nog meer gevaar in moest komen. Ook moesten we de kansen proberen af te maken, want eigenlijk had het al 9 – 2 moeten staan. In de verdediging moesten de heren nog meer gaan sluiten, omdat ONDO vooral de dames uit wilden spelen. Dus dat gingen we dan maar doen he!

Dus, in de tweede helft gingen we ff wat beter spelen. Er werd nog beter verdedigd en ONDO kreeg amper nog kansen. Ze wisten er in de rest van de wedstrijd nog maar 1 te maken. Maar ODO bleef doorgaan. Ook Max kreeg nog even zijn speeltijd, want 10 minuten van te voren werd Nathan gewisseld voor hem. We kregen veruit de meeste kansen, en er gingen er nog 5 in. Uiteindelijk was de stand 9 – 3 in ons voordeel.

We hebben zeker laten zien dat we een goed team zijn, en dat we nog steeds kampioen willen worden. We gaan sowieso allemaal ons best doen de volgende keer (over 3 weken:P).