ODO 2 – Kinderdijk 2   15-22

Door Marije

JONG ODO staat aan kop!

Dan zult u wel denken waarmee? Jong ODO roept altijd wel zo dat ze zo jong zijn, maar is het wel het jongste team van de senioren. Ik kan bevestigen na een middagje gerekend te hebben dat Jong ODO toch echt het jongste* team is uit de senioren. Jong ODO zet het 3de seniorenteam met een kleine achterstand op de 2de plaats. De 3de plaats is voor ODO 1. Voor de meeste teams is dit al een hogere plek op de ranglijst als je kijkt naar de korfbalcompetitie.

1. JONG ODO gemiddeld 22,67 jaren jong
2. ODO 3 gemiddeld 22,70 jaren jong
3. ODO 1 gemiddeld 24,78 jaren jong
4. ODO 4 gemiddeld 30,33 jaren jong
5. ODO 5 gemiddeld 44,38 jaren oud

* Gekeken naar de teams die wedstrijdsport beoefenen en zaterdag 18 december minimaal 5 speelminuten hebben gemaakt in het desbetreffende team waar toe ze gerekend worden. Invalbeurten van hele jonge spelers gelden dus niet!

Dan nu over de wedstrijd van zaterdag. Ze zeggen altijd dat een goede voorbereiding het halve werk is. Nu begint die voorbereiding al op de donderdag. Zoals elke donderdag is het scoringspercentage weer erg hoog. Er vliegen veel ballen door de korf en het spel verloopt steeds beter. Je zou zeggen, hou dit vast tot zaterdag…maar dat is het moeilijker gezegd dan gedaan. De vrijdag zit er namelijk nog tussen en dan vervallen we allemaal in ons oude ritme. Voor de een betekent dit dat de wekker om 5:00 uur gaat, de ander hoeft pas het 3de uur naar school en weer een ander heeft een ADV dagje. Dan heb je nog een avondprogramma dat bij ieder weer anders is. Zaterdag probeer je dan uit te slapen om fris en fruitig aan de wedstrijd te beginnen. Als je er dan achter komt dat je bij het inschieten al de helft van je tenue mist. Dan is de volledige concentratie nog niet aanwezig. Na het inschieten zoeken we de kleedkamer op om de laatste do’s en don’ts door te nemen.

Do’s:
– Zorgen dat de aansluiting er is.
– Schieten op de juiste momenten.
– Goed voorverdedigen en communiceren met elkaar.

Don’ts:
– Niet contstant de bal doorspelen naar een ander, maar ook kijken voor je eigen kansen. Sommige dames schieten helemaal niet zo beroerd.
– Je koppie laten hangen!

Dan de 60 minuten dat je aan de kant zit. Je zou zeggen dat je dan het scoreverloop moet weten. Dat je weet wie ze een beetje scoort en wat er juist wel goed gaat en wat iets minder goed gaat. Nou niets van dat alles is waar. Als je op de bank zit, let je niet alleen op het spel, maar vooral ook op alle dingen die daar om heen gebeuren. Mensen die de sporthal binnendruppelen voor een leuke wedstrijd korfbal, de discussies op de bank, de reactie van de coach van de tegenstander en of de tijd wel bij 1 minuut stil staat.

Met de rust heb je even de tijd om alles tot je door te laten dringen. Een achterstand van 5 doelpunten en zelf maar 6 gescoord. Daar is nog van alles aan te doen. Helaas mocht het de tweede helft niet zo zijn. We kwamen steeds dichterbij, maar de tegenstander had daar direct weer een antwoord op. 15 scoren in de wedstrijd is goed, maar er dan 22 doorlaten daar win je de wedstrijd niet mee. Nu een paar weken rust qua wedstrijden, de trainingen gaan op dinsdag gewoon door. Ik ben benieuwd of we in die tussentijd nog steeds aan kop staan met de gemiddelde leeftijd of dat we voor de volgende wedstrijd alweer iemand hebben mogen verwelkomen. We zullen zien!

Suus, als ik het goed heb, heb je deze week geen doorloopbal genomen! Dat betekent dus ook niet gemist! 🙂

Vanaf deze plaats wenst heel JONG ODO jullie prettige dagen en een gezond nieuwjaar. Tot de volgende wedstrijd! De volgende die aan de beurt was om over deze wedstrijd een verslag te moeten schrijven was Sven. Aangezien hij ons verlaten heeft en Michiel M zijn plaats heeft opgevuld, mag hij laten zien wat voor talent hij heeft in het schrijven van stukjes!