ODO B1 – Eibernest/Vrolijk B1   10-6

Door Bart

afgelopen zaterdag mochten we opnieuw weer lekker thuis korfballen. iedereen weer op tijd aanwezig, beetje schieten en dan praatje. zoals altijd wordt er aan de gebruikelijke punten de aandacht besteedt. weer het gebruikelijke warmlopen en weer schieten. geen scheids dus de wedstrijd werd gefloten door Jaap. de vakken waren in de eerste aanval Thom, Huy, Thessa en Judith. en in de eerste verdediging Koen, Bart, Emma en Diana. het startsignaal klonk. het eerste aanvalsvak had goede aanvallen maar kwam nog niet tot scoren. iedere keer erin, en er weer uit… -.- in de verdediging ging het over het algemeen ook goed. na 20 minuten spelen stond er nog steeds 0-0 op het scorenbord. helaas kwam eibernest met een vrije bal tot scoren. direct de aanval daarna kreeg ook ODO het voor elkaar te scoren. ik geloof een doorloop. we gingen wisselen en dus was het voor beide vakken weer even wennen. opzich ging het aanvallen goed en dat beloonde ook. na een paar aanvallen scoorde ODO weer. helaas ook nu scoorde de andere partij in de volgende aanval, 2-2. ODO kon er nog 3 scoren en het werd 5-2 met rust als ik het nog goed weet. volgens de coaches waren wij veel beter alleen kwamen we nog niet zo goed tot scoren. ze waren blij dat we in de laatste paar minuten onze voorsprong hadden weten uit te bouwen.

de tweede helft ging beginnen. het begon niet zo goed voor ODO. de aanvallen werden best wel klein en we wilden te veel tegelijk. nog steeds was het zo dat we genoeg kansen hadden maar dat ze er gewoon niet in gingen. helaas kon kreeg eibernest nog een strafworp die ze dan ook benutten, 5-3. we gingen weer wisselen. dit aanvalsvak kwam beter tot aanvallen toe en kwam dan ook tot scoren. met een mooi afstandschot van Thom was daar de 6-3. en enige aanvallen later ook de 7-3. ik weet niet door wie en wat voor doelpunt, maar wat doet dat er dan ook toe. we staan voor :p

we gingen wisselen en nog geen aanval verder kreeg eibernest gelijk een strafworp. gelukkig ging deze mis. helaas kwamen ze de volgende aanval wel tot scoren. een doorloop, 7-4. gelukkig kon Emma tog nog een doelpuntje maken, onze jarige zorgde voor de 8-4. eibernes en ODO scoorden vanaf nu om en om. ODO een mooi doelpunt, en eibernest telkens een strafworp -.-

met een eindstand van 10-6 floot Jaap af en verlieten we met een gerust gevoel het veld. er was voor taart gezorgd voor Emma dus dat was ook wel lekker 🙂

Tot dinsdag allemaal en Lotte bedankt voor het reserve zitten!