Die Haghe D2 – ODO D2   8-2

Door Martijn en Sanne

Hoi jongens en meiden van de D2,

Zaterdag vertrokken we weer richting den Haag om een wedstrijd tegen Die Haghe te spelen. Dit keer gelukkig geen sneeuw op de weg dus we waren keurig op tijd aanwezig. In de kleedkamer heb ik jullie verteld dat Erwin besloten heeft om te stoppen met korfballen. Zaterdag speelde hij dan ook zijn laatste wedstrijd. Erwin wij vinden het allemaal erg jammer dat je stopt, maar we wensen je veel succes met het tennissen! Dan nu nog even over de wedstrijd. Na de nederlaag van vorige week hadden we wel iets goed te maken. We hadden afgesproken om er in ieder geval een paar te scoren en om het die haghe verdedigend zo lastig mogelijk te maken. En dat is jullie goed gelukt. Jullie begonnen verdedigend erg goed en gaven de tegenstanders weinig ruimte om te schieten. Erg knap hoor, tegen een tegenstander die ook ver heel ver kan schieten. Ook het voorverdedigen ging weer een stukje beter dan vorige week! Aanvallend zag het er ook goed uit. Jullie creëerden veel kansen en er werd meer geschoten dan vorige week. De ruststand was 4-1. Ons doelpunt kwam van Eline, die volgens mij een mooie doorloop scoorde. Omdat die haghe erg goed voorverdedigde was het soms lastig om voor elkaar in te snijden. We hebben in de rust uitgelegd dat je dan de bal er ook eens een keer overheen kunt gooien. Dit ging in de 2e helft al stukke beter en jullie waren gelijk een stuk gevaarlijker. Annemoon scoorde nog een mooi schot van ver en de eindstand was 8-2. Helaas weer verloren, maar als jullie zo doorgaan, gaan we binnenkort ook echt weer eens punten pakken. Tot dinsdag op trainen. Groetjes Martijn en Sanne