Maassluis 4 – ODO 3   9-8

Door joyce

Na een ietwat rommelige voorbereiding op donderdag mochten we zaterdag aantreden tegen Maassluis 4. Voor sommigen van ons geen onbekenden. Voormalig ODO 5 heeft deze tegenstander eerder verslagen. Zo sportief als we zijn, op de fiets gestapt richting Maassluis. Daar konden we gelijk inschieten in de rust van de bloedstollende wedstrijd voor ons. Na onze nieuwe shirts te hebben geïntroduceerd zijn we een kleedkamertje in gedoken voor wat wijze praat van Gerard. Hij had ook opgemerkt dat Maassluis 4 een jong team is. Dit in tegenstelling tot eerdere tegenstanders dit seizoen. Dit keer zouden we het dus in ieder geval niet gaan winnen op conditie. We moesten gewoon ons eigen spel spelen met afwisseling in de 2-2 en de 3-1. Met dat in ons achterhoofd zijn we begonnen aan de wedstrijd. We begonnen goed met een 1-3 voorsprong. Daarna hadden we wat meer moeite met scoren. Onder andere omdat Maassluis voorverdedigen afwisselde met achterverdedigen. We hadden wel goede lange aanvallen, maar toch wilden de doelpunten niet lekker vallen. Voor rust wist Maassluis er 1 meer te scoren dan wij. Ruststand: 6-5. Tweede helft was een beetje hetzelfde beeld. Goed korfbal, weinig doelpunten. Met nog 10 minuten op de klok stond er 9-6 op het scorebord. We moesten dus nog even een spreekwoordelijke eindsprint trekken wilden we de punten op de fiets weer terug naar Maasland meenemen. Er kwamen nog wat wissels en doelpunten aan onze kant. Maar helaas had Maassluis bij het eindsignaal 1doelpunt meer gescoord dan wij: 9-8. Dus gingen we zonder punten terug op de fiets, waardoor we een letterlijke cooling down hebben gehad. Volgende week krijgen we onze andere buur op bezoek, Valto. Van die overwinning mag onze kapitein een mooi verslag schrijven. Tot dinsdag.