ODO A1 – Sporting Trigon A1   12-16

Door Denise

Hallo allemaal!

Was ik het toch bijna vergeten om een stukje te schrijven, het is nu half 3 zondagmiddag en buiten is het ijzig koud. Net als gister in de zaal. Gelukkig had de basis van de A1 daar minder last van.

Er stond dus weer een wedstrijd op programma. Dit keer thuis. Iedereen kwam ruim op tijd. Rustig inschieten en warmlopen tijdens de wedstrijd van de A2. We startte met een praatje van Alex. Iris kreeg het advies in de verdeging tijdens een 4-0 situatie beter er voor te blijven, om zou haar vakgenoten dichter bij hun tegenstander te kunnen houden. Verder gingen we niet op de stand of tijd letten, dat zou Alex wel doen. En bovenal weer genieten van de wedstrijd en goed korfbal blijven spelen. Want dat kunnen wij!

Bart hield een praatje met de scheids, er werd nog wat ingeschoten en warmgelopen. Nadat de laaste vrije bal was geoefend begon de wedstrijd. We kwamen achter, hoeveel precies weet ik niet meer, maar het duurde angstig lang voordat wij er een inlegde. Rick opende de score en na dit doelpunt zouden er nog wel een heel aantal van hem volgen! We speelden niet ons beste korfbal en stonden dan ook heel wat doelpunten achter in de rust.

De tweede begonnen we heel wat scherper en vielen er wat meer doelpunten. Verdegdigend werd er gedaan wat we konden. En dat werd aardig beloont wat er vielen steeds meer doelpunten aan onze kant. Vooral Rick was lekker op dreef met 6 doelpunten, maar ook de rest van het team heeft  lekker gescoord.

In de laatste minuten van de wedstrijd kreeg Sporting Trigon een bal mee. Tot onvrede van het publiek, de scheids dacht alleen dat Bart een opmerking richting de scheids maakte. En bestrafte Bart met een gele kaart. In mijn ogen was dit een wel heel overdreven actie van de scheids. Onterecht en jammer dat dit de afsluiting van de wedstrijd was.

Maar deze wedstrijd hebben we weer veel geleerd. Eline zei na de wedstrijd dat we altijd moeten beginnen met het spel van de tweede helft. Als we dat in het vervolg doen, dan gaat het de volgende keer vast beter. Jullie zijn allemaal kanjers en we zijn al zoveel gegroeid dit seizoen, koppies omhoog!

Lekker trainen deze week en dan moet het tegen Refleks zeker lukken! Volgende week mag Bart een leuk stukje schrijven!