ODO E2 – Dubbel Zes 66 E1   1-3

Door Marije

Hallo allemaal,

We hadden een week rust gehad, maar de afgelopen week hadden we wel hard getraind. Deze week konden we er dus weer tegenaan. De tegenstander zijn we op het veld al een keer tegen gekomen. Die wedstrijd verloren we toen met 2-0. Maar dat zegt niets, want jullie hebben de laatste tijd zoveel meer geleerd! We begonnen de wedstrijd niet heel fel. Na een paar keer overgooien waren we de bal al kwijt aan de tegenstander. De tegenstander kon de bal snel rondspelen en ze konden heel lang aanvallen. Jullie kunnen allemaal heel goed verdedigen, daarom was het voor de tegenstander heel moeilijk om te scoren. In de eerste helft hebben we niet veel kunnen aanvallen. Dit kwam doordat we de bal teveel in de handen van de tegenstander gooiden. Bij zo'n wedstrijd is het belangrijk dat we blijven bewegen. Als we stil gaan staan, kan de tegenstander meekijken naar de bal en er tussen springen. Doordat wij niet veel hebben kunnen aanvallen, is het ook niet gelukt om te scoren. De tegenstander was het wel gelukt, waardoor we met een achterstand gingen rusten. In de rust hebben we jullie verteld wat er beter kon. We zouden extra moeten letten op het vrijlopen en het gooien van de ballen in de handen. Het is belangrijk dat we dan strakke ballen gaan gooien. De tweede helft ging dit al veel beter! We konden langer en meer aanvallen. Jullie konden doorloopballen nemen en gaan schieten. Pepijn maakte zo'n mooie doorloopbal die er nog eens in ging ook! We stonden nu op 2-1. Helaas scoorde de tegenstander daarna weer snel. We hebben het nog geprobeerd, maar het is niet gelukt. De tweede helft zag er stukken beter uit. Dinsdag gaan we gewoon weer trainen en dan zullen we weer eens extra oefenen met het vrijlopen. We hebben veel van deze wedstrijd kunnen leren en met de trainingen van komende week erbij gaan we ons best weer doen volgende week tegen ONDO!