Korbatjo 1 – ODO 1   17-11

Door Arno

ODO BEGINT NIET SCHERP TEGEN KORBATJO.
Voor onze 2e wedstrijd in de competitie vertrokken we naar Oud-Beijerland, om daar tegen Korbatjo aan te treden. Geen onbekende tegenstander, want vorig jaar speelde we ook tegen hen in de zaalcompetitie. Toen werden beide wedstrijden gewonnen, maar dat was vorig jaar. Nu weer een nieuw seizoen met nieuwe omstandigheden. Voor de wedstrijd werden we allemaal even apart in het zonnetje gezet met een spot, waarna de wedstrijd kon beginnen. Of deze ceremonie te indrukwekkend was of dat het een gebrek aan concentratie was weet ik niet, maar ODO was duidelijk niet scherp aan de wedstrijd begonnen. De wedstrijd was pas 10 minuten oud en in die tijd waren evenveel doelpunten gescoord. Negen voor Korbatjo en slecht één stip van Tim. De tegenstander ging in een razend tempo uit de startblokken en wist onze verdediging daarmee goed te ontregelen. Ook de leidsman kon dit tempo ook af en toe niet volgen en floot maar mee op appelleren van spelers, wat helaas niet in ons voordeel was. De volgende 20 minuten kreeg ODO duidelijk meer grip op de aanvallen, waardoor ze nog maar 2 keer konden scoren in de 1e helft. Onze aanvallen wilde helaas niet het gewenste resultaat opleveren, want ook wij wisten in deze 20 minuten maar 4x te scoren. Het wilde met de schoten niet lukken, dus vielen de doelpunten uit kort kansjes van Tim, Anton en Thijs. De ruststand van 11-5 werd bereikt uit een schot van Thijs, wat wel doel trof.

In de rust werden de spelers weer op scherp gezet en met Jannes op de plaats van Michiel betraden we weer het strijdperk. De storm van Korbatjo was wel een beetje geluwd, maar we hadden nog wel een achterstand van 6 punten weg te werken. Bianca schoot ons van achter de korf naar 5 punten, maar daar stonden weer 2 doelpunten van de tegenstander tegenover. Er was voor Korbatjo veel aan gelegen om de punten in eigen huis te houden. Onze aanvallen werden steeds beter opgezet en de doelpunten hingen in de lucht, maar vielen helaas steeds net niet in de korf. We kregen zowaar nu wel 2 stippen mee op overtredingen van de tegenstander, waardoor we weer wat dichterbij kwamen. Hier konden we alleen niet van profiteren, want de tegenstander was er niet van onder de indruk en scoorde ook 2 maal. Jakomijn zat zich al een tijdje te verbijten op de bank en was intussen in het veld gekomen voor Bianca. Met nog een kwartier op de klok was er nog wel wat mogelijk, alleen moesten we dan wel eenzelfde kunstje uithalen als de tegenstander in de 1e tien minuten had gedaan. Thijs en Jakomijn wisten nog wel te scoren, maar de tegenstander scoorde weer mee. Het gat bleef dus 7 punten. Ook de eindstand werd door Thijs bepaald, die er, door zijn laatste stip erin te gooien, 17-11 van maakte.

Een terecht verloren wedstrijd, waarin we in het eerste kwartier gewoon niet goed inspeelde op de tegenstander. We kregen pas na 15 minuten grip op de aanvallen van Korbatjo, maar toen was het eigenlijk al een gelopen race. Het Maaslandse publiek wil ik nog even bedanken voor hun inzet. Jullie hadden het niet makkelijk tussen het in grote getale opgekomen Korbatjo publiek, maar we hebben jullie aanmoedigingen wel gehoord. Het resultaat was alleen niet zo bevredigend als vorige week.
Een wedstrijd waar we alleen weer van leren en we weten zelf dat we beter kunnen, dus kijken we al weer vooruit naar de wedstrijd van volgende week. Dan komt RWA naar Maasland om ons de punten te ontfutselen. In een competitie met, op statistieken gebaseerd, 3 ploegen om het kampioenschap gaan strijden, moeten wij met de andere vijf uitmaken wie er in de 1e klasse mag blijven. RWA is ook één van die vijf, dus het beloofd een leuke wedstrijd te worden. Ik hoop dus weer op veel publiek om ons te steunen op de moeilijke momenten.