ODO 7 – Avanti (P) 9   13-5

Door Mark

Hallo fans en andere lezers,

Gisteren mocht ODO7 in de Hofstede alweer voor de derde zaalwedstrijd van het seizoen aantreden tegen Avanti 9. Waar er normaal nog slechts een slapende fan van de vorige wedstrijd op de tribune zat waren de banken deze week goed gevuld. Het leek er op dat heel ODO3 extra vroeg naar de Hofstede was gekomen om niets van deze topper te hoeven missen!

Voor de wedstrijd kregen we de nodige aanwijzingen mee van coach Wilco. Verdedigend lekker dicht op de tegenstander zitten en aanvallend lekker rondspelen en alles goed neerzetten.

De eerste aanval van ODO begon erg sterk en kreeg direct veel kansen. De verdediging stond goed en Avanti kreeg nauwelijks ruimte om acties te maken. Marco scoorde al snel de 1-0 uit een afstandschot, waarna Avanti voor de 1-1 tekende via een zelfde actie. Na de vakwissel werd het snel 2-1 via een wegtrekbal van Jarno, maar wist ook Avanti weer mee te scoren en stond het weer snel 2-2. Gedurende de tweede helft wist ODO de kansen beter te benutten (ook als er geen vang stond!) en wist de verdediging (met enig kunst en vliegwerk) te voorkomen dat Avanti mee kon blijven scoren.

Met een comfortabele voorsprong van 7-3 zochten we de kleedkamers op. Hier werd eenieder voorzien van een mandarijn en het nodige advies van de coach. De strekking van het advies: er verdedigend lekker bij blijven zodat de tegenstander geen goede aanvallen op kan zetten en aanvallend lekker de 3-1 neerzetten en goede schoten pakken. Met naar mandarijnenschil stinkende handen konden we het veld weer op voor de tweede helft.

Na de rust tekende Avanti al snel voor de eerste treffer: 8-4. Dit bleek echter een van de laatste wapenfeiten van de dag te zijn voor Avanti. Het was namelijk ODO dat aanvallend het betere van het spel had en na de nodige kansen de bal wel in de korf wist te krijgen. Avanti ging zoals verwacht steeds vaker schieten zonder dat er gezorgd werd voor een goede afvang. Hierdoor kon de verdediging de ballen eenvoudig afvangen en weer opspelen naar de aanval. Uiteindelijk is het 13-5 geworden, een score die gezien het aantal kansen nog relatief laag uit was gevallen. Vooral in de slotfase verzuimde ODO nog om een flink aantal kansen te verzilveren. Desalniettemin weer een goede wedstrijd die we na het behalve van een voorsprong goed hebben uitgespeeld. Hopelijk kunnen we de stijgende lijn voortzetten als we over twee weken Meervogels ontvangen in de Hofstede. Wij rekenen dan natuurlijk weer op goed gevulde tribunes!

Dan nu in willekeurige volgorde de bedankronde voor deze week: Lianne voor het invallen, Martin en Annelies voor het reserve zitten, Wilco voor het coachen, Hans voor het fluiten en Christa (?) voor het meebrengen van de vitamientjes. Daarnaast natuurlijk ook onze vaste en gelegenheids fans voor de aanmoedigingen vanaf de tribune.