KCC/Hijbeko 4 – ODO 2   12-14

Door Koen

Pakt ODO 2 de koppositie?

In navolging van de geweldige wedstrijd van vorige week tegen KOAG, die we met 16-15 terecht hadden verslagen. Mochten we deze zaterdag aantreden tegen KCC-Hijbeko uit Capelle. KCC behoorde net als wij bij de 3 ploegen die de eerste wedstrijd had gewonnen. Winst zou beteken gedeeld eerste of misschien wel alleen aan kop. De wedstrijd zou starten om 21:20, niet bepaald een flexibele tijd om nog even een wedstrijdje te spelen.

Toen we in de hal van KCC aankwamen was het nog 2 minuten te gaan tot de rust. Snel omkleden en inschieten zou je zeggen. Het inschieten was van korte duur, de hele zaal werd helaas in het donker gezet om zodoende een “dansshowtje” voor het publiek op te voeren. Na het praatje konden we even kijken naar de wedstrijd van KCC 1 vs TZ 1, een hoofdklasse wedstrijd. Het warmlopen aan de zijkant van het veld werd niet getolereerd, en zodoende werd er om geroepen dat we daar maar even mee moesten stoppen.

De wedstrijd begon en de doelpunten vielen in de eerste helft een beetje schaars. Het was KCC dat aan het begin steeds een kleine voorsprong pakte, en wij weer aanhaakten. In de laatste minuten was het echter andersom toen wij twee keer een vrije bal er inschoten om zodoende met een 5-7 russtand de kleedkamer in te gaan. Na de rust kwam KCC sterker uit de startblokken dan wij. Met een aantal aardige afstandschoten & wegtrekballen schoten ze zichzelf naar een 12-10 voorsprong. Deze voorsprong werd echter weer ongedaan gemaakt en met nog 4 minuten te gaan was de stand 12-12 en konden wij ons opmaken voor een spannend slot. Onze aanvoerder vond echter dat hij nog niet genoeg had gescoord en met een mooi afstandschot bracht hij ons weer op een belangrijke voorsprong. Met nog 1 minuut te gaan, vloog de tegenstander van diezelfde aanvoerder op grote afstand hem voorbij waardoor een prachtig van afstand genomen doorloop door de korf ging (Leon Simons zou jaloers op hem zijn). 12-14. Dit werd de eindstand en betekent dat we niet voor niets zo laat nog naar Capelle zijn gegaan.

Het antwoord op de titel kan ik beantwoorden met een ja, Kinderdijk heeft verloren en zodoende staan we nu 1 punt los op de nummer 2: Vitesse.

Volgende week spelen wij om 17:45 thuis tegen VEO, over deze wedstrijd mag Jakomijn een mooi verslag schrijven.