ODO 1 – Ready 1

WEDEROM PUNT VERLIES IN EEN THUISWEDSTRIJD.
Zaterdag was het alweer de laatste wedstrijd van het veldseizoen en nu wilde we toch wel een keer het thuispubliek op een mooie overwinning trakteren. Met de nodige instructies betraden de spelers het veld om het op te nemen tegen Ready uit Den Haag. Zij stonden met één punt minder onder ons op de 3e plaats, dus een tegenstander om niet te onderschatten. We begonnen scherp aan de wedstrijd, waardoor er na 10 minuten al een 3-0 voorsprong op het bord stond. Thijs opende met een stip, waarna Anton even later met een wegtrekballetje de 2-0 binnen schoot. In het 2e aanvalvak wist Tamar er met een kort kansje 3-0 van te maken. Hierna zou het aan ODO zijde heel lang stil blijven wat scoren betreft. Er werd wel goed aangevallen, maar er werden veel opgelegde kansen om zeep geholpen. Het was 18 minuten later dat Sanne onze volgende treffer maakte en ook gelijk de ruststand bepaalde op 4-3.
In de rust werden de spelers weer bijgepraat en we zouden het in de 2e helft beter gaan neerzetten en minder nonchalant met de kansen omspringen. Het was weer even zoeken maar het was na 6 minuten uiteindelijk toch ODO wat de voorsprong weer op 2 bracht via een schot van Mark. Helaas kreeg een, voor veel ODO´ers niet onbekende, dame van Ready te veel ruimte en wist er van dichtbij 2 in te gooien, waardoor het weer gelijk was. Tim wist ons met een gescoorde stip weer op voorsprong te zetten, maar Ready maakte al snel weer de gelijkmaker. We bleven de aanvallen goed opzetten en via een doorloop van Babette en een schot van Thijs stonden we weer 2 punten los. Het duurde echter maar 5 minuten en toen was de stand weer gelijk. We zouden nog twee keer aan de goede kant van de scoren komen met de 9-8 van Thijs en later 10-9 door een doorloop van Sanne. Helaas werden hier ook gelijk tegentreffers tegenover gezet. Door de kritiek op de leidsman ging deze niet bepaald in ons voordeel fluiten. In de slot minuten werd ons een stip onthouden en mocht Ready in de laatste minuut wel aanleggen voor een vrije bal wat geen vrije bal was. Het is natuurlijk onze eigen schuld dat het op deze laatste minuut aan laten komen, want al had ODO gewoon in de 1e helft alle opgelegde kansen benut, was de ruststand geen 4-3 geweest maar 9-3?. We kunnen dus wel stellen dat ons scoringspercentage flink omhoog moet, willen we ons in de 1e klasse handhaven. Het publiek bedankt voor jullie steun in de wedstrijden. Blijf ons vooral aanmoedigen, want de spelers hebben uw steun wel nodig om door deze dip heen te komen.
Nu even een weekje niets en dan gaan we ons weer opmaken voor het zaalseizoen.