KCC/Hijbeko B2 – ODO B1

Door Huy

KCC B2 – ODO B1
Vandaag mochten we op de vroege ochtend al vertrekken om een wedstrijd te spelen. En wel tegen KCC B2. Iedereen was nog moe en slaperig, maar dat kwam goed door het goede warmlopen. Vorige keer hadden we flink gewonnen van KCC. Met 9 doelpunten verschil hadden we toen van ze gewonnen, maar we moesten ze niet onderschatte. We begonnen met in de aanval; Thom, Huy, Emma en Diana. En in de verdediging; Martijn, Koen, Thessa en Judith. Bart zat er vandaag naast. De wedstrijd begon. Ondanks de vroegte begonnen we fel in de verdediging waardoor ze weinig kansen konden creëren. Al gauw konden we de bal onderscheppen en naar de aanval brengen. In de aanval liep het ook goed, het vak draaide. In de 5e minuut werd de stand geopend, door een kort schotje van Emma. KCC mocht weer gaan aanvallen, de verdediging had even de concentratie verloren en KCC kon ook een kort schot maken, in dezelfde minuut. We wisselde van functie. Wij mochten weer gaan aanvallen, het vak dat nu bezig was schoot lekker veel en het draaide goed. Koen scoorde vanuit een schot de 1-2. Niet lang daarna werd de bal onderschept vanuit de verdediging en kon Martijn er ook één inleggen: 1-3. KCC kreeg een aantal kansen, maar ze waren niet meer zo scherp al aan het begin van de wedstrijd. Hun score bleef op 1. Dat betekend dat wij het ook goed deden in de verdediging. Maar ODO was nog niet uit gescoord, Emma scoorde weer een kort schot. Het was de 15e minuut. Hierna viel lange tijd geen doelpunt meer. In beide vakken ging het goed, maar de kansen gingen er maar niet in. Tot één minuut voor de rust, er werd goede afvang gezet, en in snij. De dames gingen voor de doorloop, En ja hoor, Daar was Emma die de 1-5 scoorde! Het was rust. Na een goed praatje van Sven en Mark mochten we er weer tegen aan. We begonnen weer, Het vak van Martijn stond nu in de aanval. We begonnen goed. 3 minuten na rust scoorde Martijn een doorloopbal. In de verdediging draaide het goed, maar door een klein foutje kon KCC toch de 2-7 scoren. Thessa kreeg last van haar enkel, maar toch speelde ze door. Er werden nu ontzettend veel ballen onderschept door ODO. Het ging goed. KCC maakte veel fouten, overtredingen. . Loraine kwam er nu in voor Thessa. We kregen weer een strafworp mee, die Emma er mooi ingooide. KCC wist de korf niet meer te vinden, maar ODO nog wel. Met Thom onder de korf maakte diana een scherpe wijkbal, waaruit de 2-8 kwam. Nog 9 minuten te gaan. We kregen nog veel kansen, voornamelijk schot kansen, waar we de laatste tijd veel op getraind hadden. Nog vlak voor tijd kreeg KCC een strafworp mee. Ze hadden hun score op 3 gebracht. De scheidsrechter floot af. Eindstand: 3-8. Het was weer een goede wedstrijd!. We staan nog steeds bovenaan, onverslagen! Volgende week een belangrijke wedstrijd tegen Maassluis. Judith mag dan een stukje schrijven. Loraine, bedankt voor het invallen en reserve zitten! Tot dinsdag allemaal!