ONDO 4 – ODO 4.0 // Gelijk

Door Dré

Een winderig geheel daar in ’s Gravenzande gisteren. Zo erg dat doelpunten ineens voor twee of drie tellen. Althans dat kwam naar voren in het tikje beknopte praatje voor de wedstrijd. Waar dat nu toch aan lag… Maar goed vol goede moed gingen we de wedstrijd in. Al lang blij dat het vandaag niet om 11:00 uur was. De wedstrijd zelf dan. Een wat slordig en weinig attent begin kenmerkte deze fase. Met als gevolg onnodig balverlies, veel kansen voor ONDO en een achterstand van twee of drie doelpunten. Geen paniek, ons spel verbeterde zienderogen en ook de verdediging kreeg grip op de zaak. Na een kwartiertje stond het dan ook twee tegen twee of drie tegen drie. Wat maakte dat ODO kon gaan zoeken naar de voorsprong. En er werd gezocht. Soms wat driftig en in te kleine gaatjes. Maar goed ook met veertigers in de ploeg is er soms nog wat jeugdig enthousiasme in ODO 4.0 zichtbaar.

Maar goed al dat geweld leidde wel tot een voorsprong in de rust. In mijn herbeleving stond het met rust iets van 8-6 of 12-9. In ieder geval geen riante voorsprong, maar wel een voorsprongetje. Telt ook. De tweede helft dan. Een gemengd beeld. Twee moeilijk scorende partijen en een scheidsrechter die een enkele keer niet floot en één of twee keer wel op momenten die je zou kunnen bestempelen met onverwacht of vreemd. Maar ging wat moeizaam, maar een paar tien minuutjes voor tijd stond het vierde 14-10 of 21-15 voor. Al was ONDO met wat wissels wel aan de poort aan het rommelen. Spannende eindfase diende zich aan. Het gebeurde in een flits en nog een flits en floep flap flops we stonden weer 14-14 of 21-21. Sodeju, dat kwam even onverwachts. Nog wat spannende minuten te spelen. Helaas slagen we er niet meer in de korf te vinden. Gelukkig lukt het ONDO ook niet meer. Gelijk. Puntje gewonnen of puntje verloren? De kenner mag het zeggen.

Volgende week dan VEO thuis. In alle vroegte. En volgende week natuurlijk ook de playback. De kans om twee keer op een dag te schitteren!