Movado 1 – ODO 1   13-14

Door Arno

ODO HERSTELD ZICH TEGEN MOVADO.
Na twee keer gelijk gespeeld te hebben, werd het weer eens tijd dat we de volle buit zouden pakken. We gingen op tijd weg, gezien de te verwachten opstoppingen die we onderweg zouden tegenkomen. Via een creatieve route gingen we richting Dordrecht, waar onze tegenstander Movado op ons wachtte. Omdat ook dit een zondag vereniging is was het ook hier weer erg rustig op het sportcomplex. Tijdens de trainingen zijn we de laatste weken steeds bezig met het oplossen van het achterverdedigen van onze tegenstanders. Ook Movado ging vanaf de eerste minuut ons op deze manier verdedigen. Het was dan ook even zoeken naar het juiste moment om tot scoren komen. Movado opende in deze wedstrijd de score, maar Thijs wist kort daarop de gelijkmaker te scoren. Dat we het nog niet helemaal onder controle hadden bleek wel, want het was weer de tegenstander die als eerste scoorde. Ook nu werd dit weer recht getrokken met een schot van Mark. De tegenstander zou nog één keer op voorsprong komen door een schot van één van de dames, maar daar had Anton weer een antwoord op. Vanaf dit punt in de wedstrijd nam ODO het initiatief en kwam op voorsprong door een kort schot van Sanne. Daar stond helaas weer een antwoord van Movado tegenover, dus was het weer gelijk. Wij hadden nu echter de gaten gevonden in de verdediging en wisten door een schot van Anton en een benutte stip van Thijs een gaatje van 2 te maken. Door een beetje een domme actie kregen we helaas een stip tegen, die door de tegenstander werd verzilverd. We zaten echter goed in de wedstrijd, dus wisten we de voorsprong uit te bouwen naar 5-8. Hier leek het erop dat de tegenstander op de knieën ging, maar door een paar domme foutjes in de verdediging konden zij weer aansluiting krijgen en op slag van rust zelfs weer langszij komen. We zochten de kleedkamers op bij 8-8.
We waren er dus nog niet en met de nodige tips op zak startte we aan de 2e helft. Onze dadendrang liet zich gelden en we kwamen weer op voorsprong door een kort schot van Thijs. Movado zou nog één keer langszij komen, waarna ODO weer aan een voorsprong van 3 punten ging werken. Deze kwam tot stand door scoren van Tim, Mark en Bianca. Met nog een kwartier op de klok was het nu zaak om het koppie erbij te houden en deze voorsprong niet meer uit handen te geven. Met zorgvuldig opgezette aanvallen werd de tegenstander steeds op een veilige afstand gehouden van 2 of 3 doelpunten. In de slotfase werd het echter nog spannend toen de tegenstander bij 12-13 weer aansluiting kreeg en er nog 3 minuten te gaan waren. Thijs hield gelukkig het hoofd koel toen hij van zijn tegenstander mocht aanleggen voor ons 14e doelpunt. In de resterende ander halve minuut werd het echter weer onnodig spannend gemaakt door de verder prima leidende scheidsrechter, die Movado nog een stip toekende. Ook werd onze laatste aanval, na appelleren van Movado publiek, door de leidsman afgefloten wegens tijdrekken, wat voor Movado nog een kans betekende op de gelijkmaker. Gelukkig kwam het niet zo ver, waardoor we allen opgelucht waren toen het eindsignaal klonk bij de 13-14 eindstand. ODO kan weer 2 welverdiende punten bijschrijven. In deze wedstrijd hebben de spelers laten zien dat ze intussen wel raad weten met achterverdedigen. Voor aanstaande zaterdag is het dus de vraag of ook OZC tot achterverdedigen zal gaan. De spelers willen nu wel weer eens ouderwets vlammen voor eigen publiek en de punten in Maasland houden. Kom dus allemaal weer kijken bij deze wedstrijd en moedig ons vlaggenschip aan tegen OZC.