ODO 1 – WION 1   8-8

ODO NIET SCHERP TEGEN WION.
Na het gelijk spel van afgelopen woensdagavond wilde we deze middag weer vlammen tegen Wion uit Rotterdam. Het was prima weer met een klein beetje wind, maar dat kwam uit de goede hoek. We hadden de donderdagavond training hard gewerkt aan het oplossen van het achterverdedigen van de tegenstander. Ook werd er hard gewerkt om het schot percentage omhoog te brengen en dat was op de training erg goed. De wedstrijd startte we gister lekker fel, zoals door Paul was opgedragen. Direct de druk erop bij de tegenstander en een voorsprong pakken. Het eerste aanvalvak had dit goed in de oren geknoopt en wist binnen 5 minuten 2-0 op het scorebord te zetten met een schot van Babette en een kort schot van Thijs. Het tweede aanvalvak had duidelijk meer moeite met het vinden van de korf. Wion wist na 10 minuten uiteindelijk de korf te vinden en het was Tamar die na 20 minuten de marge weer op 2 punten bracht. Na de vakwisseling wist Wion weer in de volgende aanval de aansluiting te maken, maar Thijs zorgde weer van onder de paal voor een marge van 2. In de resterende 10 minuten van de 1e helft zou nu het verschil gemaakt moeten worden, maar helaas gebeurde het omgekeerde. Wion begon aan een slot offensief voor de thee en wist op gelijke hoogte te komen door 2 afstandschoten. Thijs wist ons nog voor de rust weer op voorsprong te brengen met een prima omdraaibal op 4m. van de korf.
Bij de thee werd er nog eens door Paul op gehamerd dat er meer beweging in de aanvallen moest komen en vooral eens terug te denken aan waar we donderdag mee bezig geweest waren. Ook moest er vooral op de juiste momenten geschoten worden, waarbij het ook de bedoeling was dat de nodige kansen uitgesteld werden tot een beter moment. Ook nu was het weer het 1e aanvalvak wat dit goed oppakte en binnen een minuut het verschil weer naar 2 brachten. Daarna duurde het wederom te lang voordat het andere vak tot scoren kwam, waardoor onze verdediging weer aardig onder druk kwam te staan en Wion wederom voor aansluiting kon zorgen. Mark maakte na 10 minuten het verschil weer 2 punten door van afstand raak te schieten en werd er weer van vak gewisseld. Wion kwam helaas weer snel terug door een vrije bal te benutten. Gelukkig was het Bianca die al snel het verschil met een omdraaibal weer op 2 bracht. Met nog meer dan 20 minuten te spelen hoop je dan dat het allemaal nog wel goed komt. Het 2e vak was echter niet in goede doen vandaag en wist niet tot een goede afronding te komen. Het andere vak kreeg zoveel aanvallen te verwerken dat ook zij maar tot achterverdedigen overgingen, wat Wion ook niet goed wist op te lossen en er dus veel ballen konden worden onderschept. Aan onze kant wilde de ballen er echter ook niet in vallen en zo kon het gebeuren dat de klok 15 minuten weg tikte zonder dat er gescoord werd. Met nog vijf minuten op de klok was het uiteindelijk Wion die weer eens raak schoot en voelde dat er vandaag nog wat te halen viel in Maasland. Zij schakelde een tandje bij en gingen in de verdediging meer risico´s nemen om de bal te onderscheppen. Vlak voor tijd resulteerde dit in een vrije bal voor ODO, welke door Sven, die er in was gekomen voor Mark, verzilverd moest worden. De bal draaide helaas weer uit de korf, waarna Wion in de laatste minuut in een alles of niets aanval nog één maal raak wist te schieten. Zij juichten als of ze kampioen werden en lieten ons in mineur achter. We mochten de bal nog wel uitnemen, maar na twee maal overspelen klonk het eindsignaal bij een 8-8 eindstand. Weer een punt verloren in één week tijd. Komende week maar weer vol er tegen aan om de opgelopen deuk in het vertrouwen glad te strijken.
Volgende week staat de wedstrijd tegen MOVADO uit Dordrecht op het programma. Zij zijn gespot op de tribune bij de wedstrijd van zaterdag, dus zijn op de hoogte van ons kunnen. Aan ons de taak om hen te verrassen. Publiek is welkom bij deze wedstrijd om ons te steunen op het sportcomplex “Patersweg” aan de Wiessenbruchstraat 45 in Dordrecht.