ODO 4.0 – De start

Door Dré

Welkom bij het nieuwe vierde. De combinatie van het eerste, tweede, oude vierde, vijfde, zesde en voormalige afzwaaiers. Een combinatie die even aan elkaar moest wennen. Hier is zorgvuldig de tijd voor genomen. Een hoop spelers tot een team krijgen is dan ook niet zomaar iets. De gekozen tactiek bestond uit het over weken verspreid inmelangeren van de spelers. Aan dit melangeren kwam afgelopen donderdag een einde met de eerste complete training. Het begon echter wat weken eerder gezamenlijk met het derde. De eerste oefenwedstrijd bij Velocitas 4 had in het begin nog het meeste weg van de voorzetting van het geslaagde mix toernooi. Spelers uit het nieuwe derde, vierde, vijfde en zevende stonden in het veld. Al kwam er aan het einde van de eerste heft en in het begin van de tweede helft wel beter samenspel. Tot de vermoeidheid in alle hevigheid toesloeg(6-13).

Een week later kwam Nieuwekerk op bezoek voor een oefenpotje(14-14). Ook nu ging het niet vanzelf, maar inmiddels was er voldoende moed verzameld voor de eerste competitiewedstrijd tegen KVS. Lekker thuis op eigen kunstgras. Met de nog nodige invallers begon het nieuwe vierde voortvarend. Al snel stond er een ruime voorsprong op het bord. Deze voorsprong kwam goed van pas in het eindfase van de wedstrijd waarbij wij wat moeilijker scoorde en KVS wat meer. Evengoed was de marge(14-11) voldoende voor de eerste twee punten. Vorige week was er dan de ontmoeting uit tegen Pernix. Gewaarschuwd voor allerlei onheil kwamen we alert het veld in. Het gevaar viel alles mee, de trick was geduld in de aanval en niet teveel fouten in de verdediging. In de tweede helft ging dit beter en kwam de overwinning(4-8)niet meer echt in gevaar ondanks de kleine voorsprong in de eindfase.

En dan zoals reeds gezegd was het nieuwe vierde afgelopen donderdag compleet op de training. En dit ter voorbereiding van de wedstrijd tegen Excelsior 4. In alle vroegte werd er verzameld bij de kantine. Na de gebruikelijk voorbereidingen om 11:00 uur het begin. Onder een lekker zonnetje moest het eerste aanvalsvak even wennen en de eerste verdediging even wakker worden. Lopende de eerste helft werd het spel steeds beter wat echter niet tot uitdrukking kwam in de score. Rustand was dan ook nog een gelijke vijf tegen vijf. Met de nodige aanwijzingen het begin van de tweede helft. Na tien minuutjes in de twee helft pakt ODO een voorsprong van twee punten en de volgende aanval weet er vier van te maken. In de nabeschouwing is dit opgenomen als de vier van na twaalf uur. Hoe dan ook de zo gewenste voorsprong staat op het bord. Enige taak is dan nog behouden en zo mogelijk uitbouwen. Dat eerste is gelukt dat tweede wat minder. Resulterend in een 12-8 eindstand. Wilco en Lianne bedankt voor het invallen net als de andere reserves.

Het nieuwe vierde heeft in de seizoenstart zes punten verzameld uit drie wedstrijden. Geen gekke score lijkt mij. Komende zaterdag uit tegen ONDO 4. Wat een pittig potje beloofd te worden. ONDO 4 heeft reeds vier punten verzameld en alleen punten laten liggen tegen het ook nog ongeslagen Sporting Trigon 4. Kortom werk aan de winkel.