ODO 1 – Juliana 1   10-10

NA GEDANE ARBEID…..
Dit gold niet voor de spelers van ODO 1 op woensdagavond. Zij moesten de inhaalwedstrijd tegen Juliana spelen. Een avondwedstrijd waar eigenlijk niemand, na een dag werken of op school, op zit te wachten. Michiel kon er niet bij zijn dus wat wederom zijn broer Jannes opgetrommeld. Hij zou in het eerste aanvalvak ook het 1e doelpunt voor ODO scoren. Juliana koos er voor om direct te gaan achter verdedigen, waardoor het een statisch gebeuren werd. Onze aanvallen hadden niet voldoende beweging, waardoor we maar moeilijk tot scoren kwamen. De tegenstander maakte dan ook uiteindelijk de gelijkmaker en zag zelfs kans om op voorsprong te komen. We zouden vanaf dit moment in de wedstrijd steeds achter de feiten aan gaan lopen. Tot de rust zou er nog wel raak geschoten worden door Tamar, Babette 2x en mocht Tim nog een keer aanleggen vanaf de strafworpstip. Het was echter niet voldoende om te voorkomen dat Juliana met en 5-7 voorsprong de kleedkamer op kon zoeken.
In de rust werden onze spelers door Paul stevig toegesproken dat er in de 2e helft uit een ander vaatje getapt moest gaan worden, wilde we nog een kans op de overwinning maken. De spelers betraden het veld voor de 2e helft met het “mes” tussen de tanden. Het tempo ging flink omhoog en de aanvallen werden nu wel met veel beweging opgezet. De doelpunten vielen echter nog niet in grote getallen door de weersomstandigheden, waardoor er hard gewerkt moest worden voor de doelpunten. Babettte maakt met een mooie doorloop haar 3e treffer in deze wedstrijd, maar er werd helaas weer snel een tegendoelpunt tegenover gezet. In het andere vak was Sanne ook lekker bezig en ook zij scoorde met een doorloop om de stand op 7-9 te brengen. Intussen stond het water bij Juliana aan de lippen, want zij kwamen bijna niet meer aan aanvallen toe. De verdediging voorde de druk op, waardoor de Juliana aanvallen vaak maar van korte duur waren. Dit kon helaas niet voorkomen dat zij nog kans zagen om de 10e erin te gooien. Wederom moest er een gat van 3 worden gedicht. Er werd nog een tandje bij geschakeld en dat wierp zijn vruchten af. In een alles of niets offensief in de laatste 10 minuten werd de druk nog meer opgevoerd door ODO. Er werd aanval na aanval gespeeld, maar de doelpunten wilden niet vallen. We hebben er uiteindelijk nog een gelijk spel uit weten te slepen door doelpunten van Anton, Sanne en Thijs. Helaas niet waar van te voren op hadden gehoopt, maar ik denk dat we het vooral aan onze 1e helft te danken hebben dat we op achterstand kwamen. De 2e helft speelden we weer als vanouds en waren we de tegenstander goed de baas. Helaas werkten de omstandigheden niet mee en bleven we met een kater achter.
Zaterdag dan maar beter doen en hopen op betere weersomstandigheden. Hopelijk komt er ook dan weer veel publiek kijken, want u hebt zelf kunnen zien wat het effect is als u met z´n allen achter het team gaat staan.