ODO 1 haalt punten in Dordrecht.

Door Arno van Leeuwen

Eindelijk is het dan zover, ook het ―vlaggenschip‖ is aan de competitie begonnen. Voor onze 1e wedstrijd mochten we naar Dordrecht om daar tegen KC Dordrecht om de punten te strijden. Dordrecht had het vorige week erg lastig tegen Ready, waar het verloor met 17-10. Paul heeft deze wedstrijd bekeken en waarschuwde de spelers niet te licht over deze tegenstander te denken, want onderschatting ligt altijd op de loer. We begonnen de wedstrijd scherp met Michiel, Anton, Babette en Bianca in de 1e aanval. Bianca wist voor ODO de openingstreffer te scoren in de eerste minuut. De tweede treffer kwam uit de handen van Michiel, die zijn 1e vrije bal direct wist te verzilveren. Het 2e aanvalsvak moest eerst nog even wennen aan de vrijheid die men van de tegenstander kreeg. Het duurde dan ook wat langer voordat Thijs uiteindelijk de derde ODO treffer maakte. Aan de andere kant wist Dordrecht na 12 minuten de korf te vinden, middels een doorloop van één van de dames. Het eerste vak ging in deze fase van de wedstrijd goed met de kansen om en wist de voorsprong van ODO binnen 2 minuten uit te breiden met twee treffers. Dordrecht wilde zich nog niet gewonnen geven en wisten weer een gaatje in de verdediging te vinden, waardoor het 2-5 werd. De rest van de 1e helft heerste ODO in beide vakken. Zo konden we langzaam de voorsprong uitbouwen naar een 2-10 ruststand. De kansen werden prima uitgespeeld en we wisten veel lange aanvallen te spelen. De 2-8 werd gemaakt door Michiel uit een schitterend uitgespeeld één tweetje met Anton, waarbij de heren van Dordrecht niet meer wisten waar die ODO heren nou gebleven waren. Op slag van rust wist Tim de 10e treffer te maken uit een schitterende doorloop die hij er met één handje in gooide.
In de rust hamerde Paul er nogmaals op dat we nog een halve wedstrijd te gaan hadden en dus de concentratie goed moesten vasthouden. De tegenstander had eigenlijk niets meer te verliezen en zouden vanaf nu alle ballen gaan schieten als men maar enigszins vrij zou staan. Kort blijven verdedigen dus en aanvallend de juiste schoten pakken. We begonnen de 2e helft scherp en voor de tegenstander het wist had Babette er alweer 2 in liggen. Dat kwam goed uit, want we hadden ons zelf de druk opgelegd om hier met minimaal 20 treffers het veld af te lopen. Het streven was om de tegenstander ook in de 2e helft maar 2 maal te laten scoren. De eerste tegentreffer in de tweede helft was echter na 5 minuten al een feit, dus dat moesten we niet te veel toe laten. Sanne vergrootte onze marge weer naar 10 door met een wegtrekballetje het 13e doelpunt te maken. Hier kwam ook weer direct een antwoord van Dordrecht met hun 4e treffer. De marge werd zelfs verkleind naar 8 toen de tegenstander aan mocht leggen vanaf de stip. De volgende 10 minuten heerste ODO weer en werd er gewerkt aan het doelsaldo. Sanne maakte met een omdraaibal het 14e doelpunt. Thijs maakte de er 5-15 van met een kort schot, waarna Anton de 5-16 binnenschoot. Toen Babette haar dame weer eens te snel af was en voor een doorloop ging, werd zij op een nogal lompe manier geblokt door een Dordrecht heer. De scheidsrechter kon niet anders dan de bal op de stip leggen. Deze werd verzilverd door Jannes, die zijn broer intussen afgelost had in deze wedstrijd. Na deze vier treffers op rij wist ook Dordrecht weer de korf te vinden en zette met dit schot 6-17 op het scorebord. Met nog ca. 10 minuten op de klok begon bij ons toch de concentratie een beetje te verslappen en werd het aanvallen wat rommeliger. Tim mocht nog een keer aanleggen vanaf de stip, nadat hij op foutieve wijze was gestopt in zijn aktie. Helaas werd de bal ook gelijk aan de andere kant op de stip gelegd, waardoor de tegenstander al het 5e doelpunt kon maken in de 2e helft. Ook Sanne de Raadt kreeg nog de nodige speel minuten, zodat zij niet voor niets haar wedstrijd van ODO 2 had laten schieten om bij ons reserve te zitten. Nadat Anton met zijn 3e treffer de 7-19 had binnen geschoten, was het Sanne R die voor ons 20e doelpunt tekende. In de slot minuten wist de tegenstander er toch nog 2 te maken, doordat wij het toch wel een beetje lieten lopen. Voor de overwinning maakte het niets uit, alleen was de doelstelling van het aantal tegendoelpunten niet gehaald. Een lekkere seizoenstart zo´n grote overwinning, wat goed voor het vertrouwen is voor de rest van het seizoen. Er was ook weer aardig wat publiek om ons aan te moedigen, waarvoor onze hartelijke dank. Het was prima weer om langs de lijn te staan en er werd ook weer eens ouderwets gescoord. Erg veel tijd om van deze overwinning te genieten hebben we echter niet, want woensdagavond staat alweer de inhaalwedstrijd tegen Juliana op het programma. We spelen dan thuis om 20:30 uur en hopen dat ook u dan even naar de ODO komt om ons aan te moedigen. Schrijft u ook even zaterdag 18 sept. even in de agenda. We spelen ook dan thuis om 15:30 uur tegen WION uit Rotterdam.