Met Jong ODO de wereld rond…

Door Sven Lispet

Aan mij de twijfelachtige eer om deze week een stukje literatuur te verzorgen omtrent de wedstrijd van Jong ODO. Jong ODO mocht deze week zich voorbereiden op een van de verre barre tochten door het land met als eindbestemming Bennekom. Donderdagavond kregen we onze eerste briefing van onze coach/trainer/ teambegeleider/fysiotherapeut/psycholoog/analist Frits van Manusje van Alles. Het praatje was goed voorbereid, want hij wist ons te vertellen dat Bennekom een aantal bekende mensen had voortgebracht waaronder:
– Hans Dorrestijn (schrijver en dichter) – Reinier vd Berg (meteoroloog)
– Kees van Wonderen (mislukte voetballer) – Bert de Vries (politicus)
Maar de bekendste zijn toch wel Hendrik Koekoek en Gerardus Johannes Mulder. Hendrik Koekoek, beter bekend als Boer Koekoek. Deze man was in zijn leven een Nederlands Landbouwer en politicus. Hij was de oprichter van de Boerenpartij en lange tijd lid van de Tweede Kamer.
Gerardus Johannes Mulder, beter bekend als Gekke Gerrit, was een chemicus. Hij leefde zo‘n twee eeuwen geleden. Helaas is G.G. tijdens een experiment om het leven gekomen. De proef was geslaagd, maar voor hem fataal. Door de geschiedenis heen zijn tijdens opgravingen in Bennekom regelmatig ledematen of delen daarvan gevonden. Frits, bedankt voor de info.
Zaterdag 13.00 uur
Iedereen was op tijd aanwezig, op eentje na. Marjanneke moest van tevoren bij het 3sterren restaurant van de grote gele M worden opgepikt In Delft. Zij moest voorafgaand namelijk even werken (aan haar verslaving bij dat restaurant?). Wanneer je van tevoren weet dat je een stukkie mag schrijven, dan geef je je ogen en oren goed de kost. Onderweg zagen we zelfs nog een roofvogelachtige die met veel fantasie zijn steentje bijdroeg aan de verkeersveiligheid (toch Ramona?). Iets met de flitsers… Na de landing in Bennekom bleek dat het flink waaide (al viel dit tijdens de wedstrijd wel mee), dat konden we vooral zien aan een vlag van een bepaalde bouwmarkt. Mooi complexje dat van DVO. Na het startsignaal stonden we al snel net als vorige week op een 0-2 voorsprong. Aan de 0-1 ging een mooie vrije bal vooraf, waar ik om tactische redenen niets over kan zeggen. Briljantje die vrije bal, al zeg ik het zelf. Beide teams waren redelijk aan elkaar gewaagd, waarbij wij toch wel meestal voor stonden. Volgens mij was de rust een gelijke stand van 5-5. Na de rust gingen we redelijk geconcentreerd aan de tweede helft verder, waarbij we ook weer een voorsprong namen. Maar ja, het gaat er om wie er bij het laatste fluitsignaal voor staat. DVO had echter een supersub/pinchhitter die het ontzettend nodig vond om de wedstrijd in Bennekoms voordeel te beslissen. Het gevoel: =Er had meer ingezeten‘ overheerste wel. 13-11 was uiteindelijk de eindstand. Joyce bedankt voor het invallen en Bart bedankt voor het reserve zitten. Volgende week moeten we maar wel de korte kansen erin gooien, want we kregen ze weer genoeg. Gelukkig mochten we op de terugweg MJ afzetten bij het eerdergenoemde restaurant en konden we daarom daar nog even vertoeven. Volgende week is het weer de beurt aan een van de dames om een stukje te schrijven. Marije is al geweest. Suus hoeft nog niet, om de huisvrede te bewaren, Marjanneke is afwezig, Ramona staat bij mij in het vak en anders gooit ze geen bal meer naar me en dus dan mag Sanne haar literaire kunsten vertonen.
El capitano