Let´s play BACK! (nog meer foto&#39s en video)

Door André

Veel foto&#39s

– Bekijk een deel van de foto&#39s
– Bekijk alle foto&#39s(externe link)
– Kleedkamerfoto&#39s(externe link)

In de kleedkamer bij…

Een snellere internetverbinding is vereist. Filmpje is momenteel niet beschiknaar

Verslag

Door: Jakomijn
Vrolijkheid ten top na de wedstrijd van ODO 1: Echt gaaf, vanavond feesten, jeeee.. Het was eigenlijk zo dramatisch dat ik er niet eens echt om kan treuren. Ik werd zondag zelf pas om 9 uur wakker ipv om 7 uur wat normaal is na een verloren wedstrijd en dat zegt dus al genoeg. Maar dat kan ook iets te maken met het playbackfeest van zaterdagavond.

Voor het playback festijn kon iedereen eerst genieten van een heerlijk italiaans buffet. Er kon gekozen worden uit onder andere spaghetti, macaroni en lasagne. Echt weer super goed geregeld! Vervolgens begonnen een aantal mensen zenuwachtig heen en weer te bewegen. De playbackshow ging bijna beginnen. Maar geen playback show zonder presentator en deskundige jury. Ed oorklep (Jaap van Waardenburg), de enige echte Jamai (Sven), Tina Toonladder (Suus) en Kathleen van K3 waren speciaal voor deze gelegenheid naar Maasland afgereisd. Dat spelers bij ODO niet alleen kunnen korfballen werd gelijk bij de eerste act al duidelijk. De meiden van de B1 deden het nummer Don´t stop van S Club 7. Maar dat nummer was toch niet echt leuk genoeg, dus gingen ze halfverwegen verder met Carwash van Miss Eliot en Christina. Duidelijk was te zien, dat deze meiden heel goed geoefend hadden. Ik denk dat iedereen echt onder de indruk was van de dansjes op het podium! De meiden van B2 deden daar niet voor onder. Ook zij stalen de show met een erg goed ingestudeerd nummer, Everybody needs somebody van de Bluesbrothers. Wat minder goed ingestudeerd of misschien moet was het gewoon een kwestie van alles vergeten als je op het podium staat, was het playback nummer van Manon, Marije en Corinne. De odokantine werd even omgetoverd in de moulin rouge en het publiek kon genieten van Lady Marmelade. Ik zou alleen nog steeds heel graag willen weten, waar dat nummer nou precies over ging. Voor de eerste commerciele onderbreking was er een suprise act van Sannecuracoa.waarbenjij.nu en Kees met op een onbewoond eiland. Het was een beetje donker in de kantine, dus was het lastig deze 2 individuen te zien.

Na de pauze was het tijd voor Martijn, Geert, Ronald, Joyce, Tessa en Marianne met Grease de megamix. De aankleding was fantastisch. Jamai werd helemaal wild van al die leren jasjes. En de jurk van Joyce was helemaal te gek! De volgende act was iets met pingpong ballen. In een geweldige outfit playbackten Tim, Willen en Mark alle kleuren van de regenboog van K3. Ook de danspasjes waren bij dit nummer weer erg goed ingestudeerd! Vervolgens was het genieten van een heel ander genre. Patatje Metal met dromen zijn bedrog werd op een geweldige manier geplaybacked door Andre, Thijs, Jaap en Michiel. Het publiek kwam ogen te kort. Spannende maskers, blote basten, echte gitaren, lange haren, leren pijpen… Tina Toonladder was niet meer te houden! Nog voor de pauze was het de beurt aan de talenten van ODO6 met de t-shirt song. Met een een aantal pullen bier en wat glazen betraden zij het podium en onder de tonen van “Wat zullen we drinken” kreeg ook de jury een biertje van deze artiesten. Het nummer werd zeer origineel afgesloten met de tekst die ook op hun t-shirts te lezen was, One for you, one for me!

Na de laatste commerciele onderbreking kwamen Marc, Bas en Bram in actie. Alle drie in pak (heel veel pluspunten!) en playbackten het nummer Tongzoen van de vliegende panters. Sommige mensen hebben echt verborgen talenten! Geert (meer pruik dan Geert) en Marianne deden daarna Paradise by the dashboardlight. Ook dit nummer was erg goed ingestudeerd. De dames van de A1 deden vervolgens een hele spannende act van Gordon en Replay. Halfverwege gingen de meiden uit de kleren! Helaas voor hun bestond de jury uit twee vrouwen en Jamai… De afsluitact was van Nikos en zijn harem (?). Zij vertolkten op een fantastische manier hallo vriendjes van Bassie en Adriaan.

De jury moest vervolgens een tijdje overleggen wie met de felbegeerde 1e ODO playbackshow-eer naar huis ging. Er waren zoveel leuke acts geweest. Een aantal waren echt heel goed voorbereid en werd er super gedanst. Andere acts was de aankleding die eruit sprong. Ook originaliteit telde mee. Alles opgeteld en afgetrokken (in die volgorde) kwamen we tot de de volgende winnaars: nr 3. Lady marmelade met Moulin Rouge van Marije, Corinne en Manon. 2e plek: Michiel, Andre, Jaap en Thijs met dromen zijn bedrog van Patatje Metal. En op de 1e plaats: Bas, Marc en Bram met tongzoen van de vliegende panters!! En daarna, mochten we nog een keer genieten van deze optredens! Het feest ging daarna tot in de late uurtjes door en het thema veranderde op een of andere vage manier van lets playback in lets ruil partner… Maar voor zover in het kon overzien, ging uiteindelijk wel iedereen met de op papier juiste wederhelft naar huis!

Iedereen die aan de organisatie van de playback show heeft meegedaan of bij het feest op een of andere manier heeft geholpen, heel erg bedankt! Het feest was erg geslaagd, kan ik wel zeggen. Dus ga alvast maar een leuk nummer verzinnen voor volgend jaar. Want als Henk Patat en Harry´s Tuincentrum weer willen sponsoren, gaan we er volgend jaar weer een feest van maken!