Berichten van de KNKV

Door André

Deze week
– Grote meerderheid voor leeftijdsaanpassing
– Project Groei! van start
– Geen reservepaal in De Fakkel
(Bron: KNKV)

Grote meerderheid voor leeftijdsaanpassing

De eind vorig jaar gepresenteerde voorstellen voor regelgeving jeugdkorfbal zijn in de afgelopen weken nader bekeken en besproken. De informatieavond van donderdag 20 januari werd door zo’n 85 afgevaardigden en vertegenwoordigers van verenigingen en commissies bezocht. Verder ontving het Algemeen Bestuur veel schriftelijke reacties en mails over het onderwerp. Uit de bijeenkomst en de reacties bleek dat een overgrote meerderheid voorstander is voor aanpassing van de leeftijdsgrenzen per 1 juli 2005. In de nieuwe voorstellen komt de overgang van D-jeugd naar de C’s gelijk te liggen met de overgang van basisschool naar brugklas. Daarmee schuiven ook de leeftijdsgrenzen van de C- en B-jeugd een jaar omhoog, als ook de ondergrens van de A-jeugd. Volgende week zal het Algemeen Bestuur de verenigingen via mail verder informeren over het (aangepaste) voorstel. Het KNKV adviseert de verenigingen om er nu al rekening mee te houden dat de leeftijdsgrenzen met ingang van het nieuwe seizoen aangepast worden.

Project Groei! van start

Na een gedegen voorbereiding is 19 januari het project &#39Groei!&#39 van start gegaan. Alle verenigingen in District Noord-West, het pilot-district, hebben een (digitale) brief ontvangen met daarin een oproep om in de komende jaren samen met het KNKV te gaan &#39Groeien&#39. Het KNKV wil graag, om uiteenlopende redenen, zijn verenigingen versterken en vergroten en heeft daarom project &#39Groei&#39 in het leven geroepen. Dit jaar zal het project verder over alle districten worden uitgerold. Het project houdt in dat de deelnemende clubs samen met het SRV-team van het KNKV een actieplan opstelt en uitvoert, waarbij de groei niet alleen kwalitatief hoeft te zijn maar ook kwantitatief.

Geen reservepaal in De Fakkel

In de standaard 2e klas ging de wedstrijd Sagitta-Merwede niet door. Tijdens het inschieten brak de paal af en in sporthal De Fakkel (Ridderkerk) was geen reservepaal aanwezig.