Wisselend succes voor ODO dit weekend

Door Thijs

ODO 1 speelde thuis in een volle sporthal tegen ckc Maassluis. Maassluis startte zoals verwacht overdonderend. Maassluis speelde aanvallend erg sterk en ODO kon hier weinig tegenover stellen. Pas na zo&#39n tien minuten, bij een 0-6 stand voor Maassluis, wist ODO voor het eerst de korf te vinden. De rest van de eerste helft ging redelijk gelijk op en met rust was de achterstand teruggebracht tot 4 doelpunten (6-10). Na rust leek het erop dat ODO weer aansluiting kon krijgen. Maar toen bij 9-11 het doelpunt aan ODO zijde niet wilde vallen, pakte Maassluis het initiatief weer. Het verschil werd weer vier doelpunten en ODO was niet meer in staat dit gat te dichten. Maassluis pakte de punten uiteindelijk met 12-16.

ODO 2 speelde tegen het stugge Dijkvogels 2. Evenals in de westrijd op het veld, probeerde dijkvogels met achterverdedigen ODO uit hun spel te halen. ODO bewaarde de rust en bouwde rustig een stevige voorsprong op. In het begin van de tweede helft leek het er even op dat Dijkvogels weer aansluiting kon vinden. Maar door op de juiste momenten te scoren, bleef ODO steeds op voorsprong. In de eindfase kon ODO zelfs nog wat uitlopen, waardoor de eindstand een terechte 16-11 overwinning voor ODO was.
ODO 3 wist van tevoren dat ze het moeilijk zouden krijgen tegen het jonge VEO 2. VEO had in twee wedstrijden maar liefst 56 keer gescoord en staat daarmee onbedreigd aan kop. Toch wist het ervaren ODO 3 goed stand te houden. De gehele wedstrijd hielden ODO en VEO elkaar redelijk goed in evenwicht waarbij VEO steeds een paar doelpunten voorsprong had. Toch was ODO niet in staat om het VEO echt moeilijk te maken. In de eindfase kwam ODO kracht tekort en profiteerde VEO door de voorsprong uit te bouwen. VEO won uiteindelijk iets vertekend, maar wel terecht, met 11-17.
ODO A1 speelde thuis tegen DES A1. De eerste helft bood weinig spektakel. Beide ploegen konden aanvallend weinig brengen en na twintig minuten stond het slechts 2-2. Door een paar snelle doelpunten, stond met rust 4-4 op het scorebord. Na rust had ODO het beste van het spel. Aanvallend liep het veel beter en ODO liep uit naar 4 doelpunten voorsprong. Toen het bij ODO aanvallend stokte, kon DES met een paar afstandschoten weer aansluiting vinden. In de laatste minuten kon geen van beide ploegen een gaatje slaan. Met een 9-9 gelijkspel verloor ODO uiteindelijk een puntje.