Nieuwerkerk E3 – ODO E2 (5-14)

De laatste wedstrijd voor de mid-winterstop. Nou ja, winter? In het buitenseizoen staan we wel eens met mindere omstandigheden op en langs het veld.
Vandaag mogen we op bezoek in De Kleine Vink, het onderkomen van Nieuwerkerk. In de thuiswedstrijd hadden we deze ploeg weten te verslaan met 6-3. Wat gaat het vandaag worden?
We moeten vandaag onze snelle Jelle, onze eigen Sjinkie, Juliette missen. Hiervoor in de plaats komt Emma ons versterken. Kan Emma deze rol op zich nemen?
Het door Fleur gestelde doel voor vandaag; we moeten er minimaal 15 scoren!
Emma mag het eerste kwart aan de kant, zij heeft er al een wedstrijd opzitten. Dus even bijkomen om daarna te knallen.
Het eerste kwart begint goed. In de eerste drie minuten weten zowel Benjamin als Fleur de korf te vinden.
Maar ook Nieuwerkerk weet hoe ze de bal door de korf moeten krijgen. Na 10 minuten noteert het scorebord 1-2.
Emma komt erin, Eva mag even bijkomen om (zo blijkt later in de wedstrijd) daarna los te gaan.
In het tweede kwart genoeg kansen, maar veel ballen vliegen over de korf. Zijn die palen dan echt zooo laag?
Verdedigend goed bezig, want we geven Nieuwerkerk weinig kansen. Ook Emma weet in dit team haar bijdrage te leveren. Haalt de ballen uit de lucht en blijft goed bij haar tegenstander.
Van een afstand weet Tijn er een in te schieten. Rust; 1-3!!
Tijd voor de coaches voor wat instructies; dicht op je tegenstander verdedigen en bij de korf goed afvangen, zodat we in balbezit blijven.
Eva en Emma draaien de rollen weer om. En heeft de rust Eva goed gedaan? Zeker weten!
Wat een super begin van dit kwart. Met een mooi tempo de bal rondspelen bij de korf, Eva neemt de doorloop, boem! erin!
In deze 10 minuten weet ze nog 2x tot scoren te komen. En ook Fleur doet vrolijk mee. Het laatste rustmoment met 1-7 op het scorebord.
De verbazing op te tribune. Wat doen de coaches, twee spelers eruit? Tijn en Fleur aan de kant. Maar gelukkig, Emma en onze topper Floris erin.
Dat Fleur ook als Floris weet te scoren liet ze eens even zien. In 4 minuten tijd 4x de bal erin, met een mooie rebound van Eva en een foutje van haar verdediger.
We weten uit te lopen tot 2-13. Worden we hierna wat moe? Of zijn we niet meer zo scherp?