ODO 1 – ZKC 31 1 (15-7)

Beste lezer,

Het begint intussen een traditie te worden. De geplande schrijver voor dit stukje geeft het stokje graag over. Als je wederom weer zo’n lekker potje speelt als vandaag, doe ik dat graag. Het was genieten deze zaterdagmiddag 18 mei 2019 aan de Baanderheer. Voordat ODO 1 zelf haar wedstrijd begon tegen ZKC ’31, was het ODO 2 met een prima pot tegen Futura 2. Met 17 goals werd Futura 2 verslagen met 17-14. Twee belangrijke punten voor ranglijst en eventueel een voordeel in het onderlinge duel, mocht dat aan de orde gaan komen. Daarnaast scheen het zonnetje lekker fel. Heerlijk. Ook de tegenstander was van een goed kaliber. De uitwedstrijd voor de zaal won ZKC ’31 van ODO. Geheel terecht, in die wedstrijd waren zij beter, efficiënter en gretiger om te willen winnen. Tal van ingrediënten voor een lekkere pot korfbal deze zonnige zaterdagmiddag.

Het begin was direct vermakelijk. ODO schoot met scherp in de beginfase. ZKC ’31 bleef bij door een aanzienlijk aantal meegekregen vrije ballen. Na 8 minuten volgde ook de eerste time-out bij een 4-2 voorsprong. Voor ZKC ’31 het moment om de koppen bij elkaar te steken. Voor ODO een mooie gelegenheid te bespreken om het verdedigend strakker op te pakken, maar wel ‘clean’. Dit laatste lukte met verve. De vrije ballen van ZKC ’31 werden minder. Schoten pakten zij onder zware druk van de ODO verdediging. Zelf lukte het ook maar mondjesmaat de doelpunten te maken. Het was een wedstrijd waarin beide verdedigingen domineerden. Ruststand 8-5 voor ODO.

Slechts 3 doelpunten voorsprong is niet veel met nog 30 minuten te spelen. Wel werd duidelijk dat het spelbeeld niet veel onveranderd bleef. Met name in de ODO verdediging werden de touwtjes weer strak aangetrokken. Vanaf de zijlijn was het drukte van jewelste de eerste helft uit Zaandamse hoek. De tweede helft werd het stiller en stiller. Met 7 goals na 50 minuten niet geheel onlogisch. Aanvallend was ODO niet altijd even briljant, maar wel degelijk. De duels in de rebound waren pittig, maar werden wel veelal gewonnen. Hiermee konden we zoeken naar kansen om wél te nemen, maar in deze pot misschien nog wel belangrijker, bovenal ook welke kansen niet te nemen. Een paar minuten voor tijd werd ZKC ’31 gedubbeld door een 14-7 voorsprong. En verdedigend… daar bleef het tot aan het laatste fluitsignaal strak, clean, degelijk en solide. Echt een puike pot gespeeld in verdedigend opzicht.

Was 14-7 dan de einduitslag? Nee. Wouter en Lennart verdedigden beestachtig en schoten weer lekker. Ook Cynthia pikte weer een goal mee en Diana blokte wederom een doorloopbal. Willem won menig worstelduel in korfzone vandaag en Jenny was weer goed bezig rondom de aangeefpositie. Nikki hield haar dame op 0 (waar in de heenwedstrijd deze dame meermaals scoorde). Maar de laatste treffer kwam uit de handen van Mark. Een prachtige beloning met deze laatste goal. De kers op de taart van de man of the match.

4 punten met de selectie. Een prachtig resultaat. Voor ODO 1 zaak de druk op KIOS te houden en in ieder geval als doel plek 2 te veroveren/behouden aan het einde van de rit. De wedstrijd tegen de nummer 3 KZ Danaïden zal niet makkelijk worden, maar een belangrijke voor het vervolg. ODO 2 heeft het maximale eruit gehaald wat er de eerste drie wedstrijden mogelijk was. Het is voor ODO 2 zaak daarin gewoon door te gaan. Keep up the good work!