ODO E2 – ONDO (G) E1 (16-6)

Nu weer compleet met zijn 5-en, dus weer 1 speler de hele wedstrijd spelen en de anderen door rouleren, elk 3x 10 minuten spelen. Romae vandaag aan de beurt ‘voor de hele’. ONDO heeft een team met 2e jaars spelers, en best wel groot in vergelijking met ene aantal van ons. En ONDO heeft in bijna elk team meer jongens dan meisjes. Dus waren Sam en ik vooral heel benieuwd hoe jullie om zouden gaan met die snelle, sterke heren. En de opdracht van de dag was minder fouten te maken met gooien en vangen.Nu, in het begin viel dat allemaal zeker niet mee. Jullie speelden prima, alleen bij balverlies lukte het niet direct om met z’n allen druk te zetten (schaduw). Als er 1 tegenstander net iets meer ruimte krijgt dan de anderen van ons, dan hebben ze in principe een afspeelmogelijkheid. ONDO ging daar goed mee om en wist ook mee te scoren. waardoor de stand gelijk opliep, van 0-1 naar 4-3 in de 1e 10 minuten. In de 2e 10 minuten min of meer hetzelfde beeld, er werd om en om gescoord. Met 6-5 als ruststand. In de rust zetten we de puntjes op de i en direct bij het begin van de 2e helft sloegen we een klein gaatje naar 7-5. En liepen we ineens makkelijker weg naar zelfs 12-5! Het gaatje werd dus een gat. als coaches zien we dat vooral in het volharden van ons spelletje, met veel druk, en toch ook proberen slimmer om te gaan met de geboden kansen, en ook deze wedstrijd zagen we duidelijk dat jullie meer en meer kijken naar ‘wie er beter voorstaat’. In de laatste 10 minuten werd de wedstrijd mooi uitgespeeld naar een prachtige 16-6 overwinning, net als afgelopen week. Volgende week weer tegen ONDO, en dan uit…..we beginnen gewoon weer op 0 – 0, dus alles is mogelijk. Wat ook wel leuk om te vermelden is dat we vandaag een scheidsrechter hadden die al heel wat jaren scheidsrechter is en vrij ‘streng’ floot. Wij zien dat eigenlijk heel graag! Op deze manier leren jullie nog beter hoe je kunt omgaan met de uitdagingen en kansen in de wedstrijd, en je wordt er alleen maar beter van! Bedankt Wim!