Phoenix F2 – ODO F2 (13-14)

Hallo toppers van de F2,

Vandaag was de allerlaatste wedstrijd voor jullie dit seizoen in de zaal. Jullie zijn in de afgelopen weken flink gegroeid, en niet alleen in de lengte. Op het veld zijn jullie kampioen geworden, maar in de zaal was het wel wat moeilijker. Maar jullie hebben het knap gedaan in de 30e poule van Nederland.
We moesten weer vroeg vertrekken, iets wat jullie trainer altijd fijn vindt. Op naar een gezellige nieuwbouwwijk in Zoetermeer. Voor de ouders was er een mooie hoge tribune zodat ze jullie vanaf grote hoogte konden zien spelen.
In het praatje voor de wedstijd werd weer besproken wat we graag doen in de wedstrijd: in de aanval: (1) dicht bij de korf vrijlopen; (2) naar de bal kijken met vrijlopen; en (3) uitstappen met gooien. In de verdediging: (4) eerst allemaal je eigen tegenstander; en (5) ‘het touwtje’. Voor de lezers die niet begrijpen wat ‘het touwtje’ is, even een uitleg: Je zit in de verdediging met een touwtje aan je verdediger vast. Het touwtje is 1 meter. Als je tegenstander dan wegloopt, dan wordt je meegetrokken en loop je met je tegenstander mee. Wordt de bal dan onderschept, dan knip je natuurlijk heel snel het touwtje door en ga je snel vrijlopen. Heel logisch!
Opstelling: Eva, Benjamin, Robin en Fleur; Reserve/superspeler: Tijn.
Jullie begonnen scherp en Benjamin scoorde als snel de 0-1. Phoenix begon ook scherp, 1-1 en 1-2. Fleur maakte van ver de 2-2 en zo was de stand weer gelijk. Helaas was Phoenix hierna iets feller dan ODO waardoor we na 10 minuten 4-2 achter stonden. Tijn kwam erin voor Eva, die nadat ze deze week ziek was geweest even moe was.
Phoenix scoorde van heel ver 5-2. Hierdoor mocht superspeler Eva erin. Dit pakte goed uit, want Eva scoorde al snel de 5-3, waardoor ze er weer uit moest. Phoenix scoorde hierna de 6-3 en weer mocht Eva erbij. Met een mooie assist op Tijn scoorde hij de 6-4 (video 1:

). We kwamen weer iets dichterbij, maar waren nog niet helemaal scherp. Phoenix maakte nogmaals van heel ver een doelpunt, 7-4, waarna jullie na heel veel pogingen uiteindelijk de 7-5 scoorde (video 2: ). De scherpte kwam gelukkig en met mooie doelpunten van Fleur en Benjamin werd het 7-7. Vlak voor rust scoorde Pnoenix nogmaals, 8-7.
Jullie keken wat sip in de rust, maar er was nog niets verloren. We hebben afgesproken dat jullie feller zouden gaan spelen en met meer pit. Robin ging even uitrusten en Eva kwam er weer in. Na rust waren jullie feller en scoorde Fleur en Tijn de 8-8 en 8-9. Er werd hierna goed verdedigd, maar Phoenix was ook nog fel en scoorde de 9-9 en 10-9. De laatste 10 minuten gingen van start en Robin kwam er weer in voor Benjamin. Robin pakte een belangrijke bal, ondanks dat ze tussen 2 jongentjes klem liep, waarna Fleur de 10-10 maakte. Het was een spannende wedstrijd die nog alle kanten op kon gaan. Tijn scoorde de 10-11, maar Phoenix maakte hierna 2 doelpunten: 12-11. Jullie lieten je niet uit het veld slaan en scoorde heel scherp 3 doelpunten achter elkaar (Tijn-Eva-Eva)! 12-14! Phoenix scoorde nog 1x waarna de laatste minuut inging. Die leek een eeuwigheid te duren, maar uiteindelijk floot de scheidsrechter. Jullie armen gingen de lucht in en ik zag als trotse coach weer lachende gezichtjes! Jullie mogen trots zijn op deze mooie prestatie! Goed samengespeeld! Een mooie afsluiting van het zaalseizoen! We trainen nog een paar weken in de zaal en gaan daarna weer proberen om kampioen te worden op het veld.