Nieuwe samenwerking arbitrage Twist en ODO

Afgelopen week hebben ODO Maasland (bestuurslid Jaap van Vliet) en S.C. Twist (bestuurslid Raymond Kerklaan en scheidsrechters coördinator Sander Hartendorp) met elkaar om de tafel gezeten over het onderwerp arbitrage. Marco van Beukel en Patrick Peeters komen al geruime tijd, met succes, uit als scheidsrechters koppel voor ODO Maasland en S.C. Twist.

Elke korfbalvereniging moet per twee weken het zelfde aantal wedstrijden ‘buiten de deur’ voorzien van een neutrale scheidsrechter/beoordelaar als dat het teams heeft in de wedstrijdklassen. Op het niet voldoen aan deze eis staan boetes en in het ergste geval wedstrijdpunten in mindering, bij het teveel leveren van scheidsrechter wordt tot een bepaalde hoogte een vergoeding uitgekeerd door de bond.
S.C. Twist heeft de laatste jaren een overschot aan scheidsrechters/beoordelaars en ODO Maasland kwam een aantal tekort vorig seizoen door een blessure. Twist heeft toen de helpende hand toegestoken door een aantal wedstrijden op naam van ODO Maasland te fluiten. Hierdoor werden geen punten in mindering gebracht en een hoge boete voorkomen. Ook dit seizoen gaat S.C. Twist een aantal wedstrijden voor ODO Maasland fluiten.

Deze samenwerking is dermate goed bevallen dat wij wederom met elkaar om de tafel zijn gaan zitten om te kijken hoe wij elkaar kunnen helpen/versterken met scheidsrechters zaken. En of wij hier een langdurige samenwerking van kunnen maken.

Er is afgesproken dat wij elkaar zullen helpen bij het fluiten van wedstrijden indien er bij ODO Maasland of S.C. Twist tekorten dreigen te ontstaan. Tevens gaan wij kijken of wij kunnen samenwerken m.b.t. spelregelbewijs, opleidingen van nieuwe scheidsrechters en begeleiden van nieuwe scheidsrechters. Mochten wij in de toekomst gezamenlijk teveel wedstrijden voor de bond fluiten zullen wij ook als 1 gaan kijken welke vereniging wij kunnen helpen om hun tekorten weg te werken.

Al met al een goede afspraak waarbij wij gezamenlijk de toekomst in gaan.

Met vriendelijke groeten,

Jaap van Vliet
Raymond Kerklaan
Sander Hartendorp