ODO E4 – KVS/Groeneveld E6 (2-4)

Zo, de ‘kop is er vanaf’ oftewel de eerste echte competitiewedstrijd is gespeeld! Nog zonder Firdaus, en met Noah die wel weer wilde helpen bij de E4!.

Vooraf een praatje in de spreekkamer om nog  eens te herhalen wat belangrijk is… en: als aanvoerder is Yannick benoemd. De aanvoerder heeft tijdens de wedstrijd ook een functie, deze geeft bij het begin van de wedstrijd een handje aan de aanvoerder van de tegenstander, hun coach(es) en de scheidsrechter. En mag bij thuiswedstrijden zeggen waar we beginnen met aanvallen. En natuurlijk geeft de aanvoerder ook in de wedstrijd het goede voorbeeld.

Tess en Minke hebben de eerste 20 minuten gecoacht, daarna moesten zij naar hun eigen wedstrijd. De tegenstander KVS is ook een team met nieuwe kinderen, dus dat ging prima gelijk op. Wel wat lastig af en toe, er waren zeker ook langere kinderen bij. Het overspelen naar elkaar toe is nog best wel moeilijk met zo’n lange verdediger voor je neus. Gelukkig lukte het af en toe wel met de olifanten stap en hard er overheen gooien! En we kregen zelfs kansen om te schieten! Zodra de tegenstander de bal had veroverd was het voor jullie vaak moeilijk om te schakelen naar het verdedigen. Maar het verdedigen zelf ging prima. Jullie hebben allemaal hard je best gedaan, en we werden dan ook beloond met 2 doelpunten! Helaas maakte KVS er net wat meer zodat we de wedstrijd net aan verloren. Aan het einde van de wedstrijd werden jullie allemaal wat vermoeider…..dus op de training gaan we daar ook op trainen!

Goed gedaan allemaal, en op naar de trainingen en de volgende wedstrijd op 20 April!

Tess, Minke en Rob