ODO E1 – DES (D) E4 (7-7)

Meiden!! Wat een wedstrijd! We hebben zoveel te zeggen over deze pot, laten we bij het begin beginnen:

Om 11.30uur speelden we tegen DES E4 waar we vorige wedstrijd met 5-1 van verloren. We zagen een kans om hier punt(en) te gaan pakken en daarom trainden we donderdag al apart van de rest om veel aandacht aan jullie te kunnen besteden. Dat was een pittige training maar het heeft absoluut z’n vruchten afgeworpen!

Jordy nam een fanatieke warming-up voor zijn rekening. We schrokken een beetje van de lengte van de tegenstanders maar we hebben jullie ook uitgelegd dat we goed getraind hebben op lange/fysieke tegenstanders. Denk aan het uitstappen, snelheid maken en strakke ballen gooien.

Het beloop van de wedstrijd heb ik niet helemaal op mijn netvlies staan maar ik weet nog wel dat we met 5-1 achter kwamen te staan. Dat was het punt waarop jullie allemaal moesten gaan laten zien dat jullie veel leren op de trainingen, anders had het een doelpuntfestijn van DES geworden. In een korte rust hebben we jullie allemaal wat tips gegeven waar jullie mee aan de slag zouden gaan.

Onder leiding van een scherp fluitende scheidsrechter, die beide ploegen wees op overtredingen die gemaakt werden, wisten we zelf inmiddels de korf ook een aantal keer te vinden en bleef het scoren bij DES uit. We kwamen ineens weer terug in de wedstrijd.

Fem: Jouw concentratie blijft steeds langer in de wedstrijd scherp waardoor het verdedigen steeds beter gaat. Met je billen naar de korf en tussen de paal en je tegenstander blijven lukt steeds beter. Hou vol!!

Liz: we zagen jou super goed uitstappen waardoor je langs en over de lange armen van je tegenstander kon gooien. Ook sluit je op het juiste moment aan waardoor er tempo in het spel komt te liggen. En natuurlijk heb jij prachtige doelpunten gescoord!! Dat was heel belangrijk deze wedstrijd.

Babet: voor de wedstrijd zei je het al; ik ga goed letten op de aanwijzingen van donderdag. En dat deed je. Het vrijlopen ging veel beter, meer op snelheid en niet meer in rondjes. Ook lukte het je steeds beter om op de juiste plek te verdedigen, waardoor je er vaak op tijd tussen zat. Denk eraan; een armlengte afstand houden van je tegenstander šŸ˜‰

Rose: jij was de hele wedstrijd super geconcentreerd. Je probeerde heel vaak open te verdedigen waardoor je de bal aan zag komen en deze probeerde te onderscheppen. Dat lukte een paar keer, heel knap. Ook heb je niet veel aanwijzingen meer nodig in het verdedigen, je staat steeds goed tussen de paal en je tegenstander.

Myron: het open verdedigen kun jij heel goed. Of je nu een hele lange of snelle tegenstander hebt, je weet altijd wel een paar ballen te onderscheppen. Ook heb je deze wedstrijd niet verdedigd geschoten, het lukt steeds beter om goed te kijken of je echt kans maakt op een doelpunt of dat je door moet spelen.

Dames; met al deze krachten bij elkaar ben ik ervan overtuigd dat er nog een wedstrijd komt waarin we weer een punt/punten gaan pakken. Maar dan blijven we voorlopig wel even flink trainen op de bovenstaande aandachtspuntjes.

Ouders; ontzettend bedankt voor alle support aan de kant! Super fijn dat dit zo positief en sportief is. Dat maakt wedstrijden vele malen leuker!

Scheids: bedankt voor de goede begeleiding op deze wedstrijd.

Heel veel succes volgende week bij Dunas, met Jordy en Bart als coaches. Jullie kunnen het!!!

Groetjes Jordy en Marjanneke