ODO E1 – Dunas E1 (6-10)

Lieve meiden,

Wat was het weer een mooie wedstrijd om te zien gisteren. We speelden lekker thuis in de hofstede tegen Dunas E1 en er kwam weer een tribune vol papa’s, mama’s, ooms, tantes, opa’s en opa’s kijken! Gaaf!! Jammer dat Jordy niet aanwezig kon zijn, die werd echt gemist door alle dametjes!

Afgelopen donderdag hebben we getraind op ballijnen verdedigen en daarbij je tegenstander en de bal in de gaten blijven houden. Als je de bal dan niet hebt, is het van belang dat je direct terugdraait zodat je weer met je billen naar de korf staat. En wat was het goed te zien dat jullie dit ook echt in de wedstrijd probeerden te doen!! Natuurlijk gaat het niet 40 minuten lang alleen maar goed, maar ik zag dat jullie eraan probeerden te denken en het regelmatig goed deden. Ook was ik zo trots als een pauw dat er steeds makkelijker ingesneden werd voor/door elkaar, dat iedereen probeerde doorloopballen te nemen en dat jullie ook snel weer overgingen op schieten als het niet wilde lukken met de doorloopballen! Het blijft leuk om te zien hoe hard jullie ontwikkelen. Er werden deze wedstrijd 6 doelpunten gescoord, dat zijn er alweer 5 meer dan vorige week.

Natuurlijk waren er ook verbeterpuntjes: de concentratie piekt en daalt door de gehele wedstrijd bij iedereen waardoor we wat slordige foutjes maken. Helaas spelen we dit seizoen tegen teams die dat direct ‘afstraffen’ door vrij te schieten en te scoren (van belachelijke afstanden. Fantastisch om te zien hoe wij als 1 team blijven spelen!!). Ook het meedraaien als je tegenstander onder de korf staat blijft een punt van aandacht. De ‘kattenpootjes’ worden vaak vergeten waardoor tegenstanders snel en makkelijk over kunnen spelen naar elkaar. En als laatste: het verdedigen van de doorloopbal. Dat is moeilijk en dat heeft tijd nodig. Daar gaan we veel op oefenen de komende tijd.

Volgende week spelen we weer thuis, deze keer tegen Valto uit de Lier. Ik heb er alweer zin in! Hopelijk kan Jordy er gewoon weer bij zijn đŸ˜‰

Groetjes Marjanneke