Clockwork

Zaterdag 18 November stond onder meer in het teken van de intocht van Sinterklaas (voor de jongsten en ouders) en de 2e competitie ronde voor de meeste ODO teams. Voor een enkel team hebben we de wedstrijd verplaatst naar een andere datum, voor de rest was het weer clockwork om alle teams bezet te krijgen inclusief beschikbare coaches. Clockwork was er ook in De Hofstede, waar een door ODO lang gekoesterde wens in vervulling ging door het ophangen van 2 reuze ODO spandoeken. Deze spandoeken krijgen een permanente plaats in de sporthal. Ook letterlijk clockwork…er werd voor het eerst met schotklok een competitie wedstrijd werd verspeeld.

De ODO selectie speelde tegen het ‘s-Gravenzandse ONDO. Bij het 2e werd een zeer acceptabele wedstrijd neergezet, wel werd er met klein verschil verloren. ODO 1 speelde voor het talrijke thuis- en uitpubliek met schotklok. Een nieuwe ervaring voor ODO, ook qua organisatie. In de afgelopen weken is een groepje ODO-ers hierin getraind en zij hebben ook kunnen oefenen bij trainingen en oefenwedstrijden. Nu dan voor het echie, met een heuse juryvoorzitter, schotklokbediener en een scorebord bediener moet er vooral inhoudelijk naar een wedstrijd worden gekeken, waarbij niet alleen binnen 25 seconden een schot de mand geraakt hebben, maar zorgen ook ander zaken voor het stopzetten van de tijd, onderbrekingen et cetera. Het was dus even wennen, en mooi om te zien dat het tijdens de wedstrijd prima verliep. Dank aan deze vrijwilligers! ODO 1 bood uitstekend weerstand tegen een team wat in de veldcompetitie ‘gewoon’ hoofdklasse speelt en in die zin onder hun niveau speelt in de 1e klasse. Daar waar in het begin van de wedstrijd ONDO al direct afstand nam, knokte ODO zich knap terug in de wedstrijd en was zelfs kansrijk om te stunten. Helaas werden teveel 100% kansen gemist om dat te bereiken. toch wel een klein beetje zuur gevoel na de nederlaag maar met recht kunnen jullie ook trots zijn op het goede niveau wat neergezet is! en dat werd ook door het publiek gewaardeerd. ODO 3 wist de punten in Maasland te houden, terwijl ODO 4, 5 en de beide junioren teams een nederlaag leden. ODO B1 speelde een prima pot in Scheveningen tegen KVS en wist een mooi gelijkspel er uit te slepen. ODO C1 en C2 verloren hun wedstrijden, en ODO D1 won in een prima en leuk gespeelde wedstrijd met 7-3 van Phoenix. De E1 en E2 wisten helaas niet te winnen. ODO F2 wel, zij wonnen hun wedstrijd tegen ALO.

Komende week alweer de 3e zaalcompetitie ronde (met nieuwe kansen) succes allemaal!

Namens de TC,

Rob van der Hak