VEO C2 – ODO C2 (7-12) Een goed begin is…

…het halve werk!

Gisteren mochten we dan eindelijk weer een wedstrijd spelen. Na een lange zomer en alleen oefenen tijdens de trainingen was het direct voor het echie. Hoe zou het gaan? Van de D pupillen naar de C aspiranten. Niet alleen een hogere paal, maar ook grotere bal én grotere tegenstanders. De lengte verschillen kunnen in deze categorie erg groot zijn, terwijl een deel van jullie qua leeftijd nog D mag spelen.

Leuk wel om met dezelfde spelers als afgelopen seizoen door te gaan. Tjerk was helaas ziek, maar Sophie en Maud gingen mee naar Veo. Op paar honderd meter afstand begon op dezelfde tijd de klimaatdemonstratie op de A12, maar gelukkig hadden we er geen last van met vervoer. Wat wel parten speelde was natuurlijk de temperatuur. 30 graden, ongekend. En dan de wedstrijd. In het begin was het even zoeken en schoot Veo met scherp. 4-1 achterstand was al snel het resultaat, maar voor rust konden we het spel als steeds beter maken. De paar doelpunten brachten ons met rust al op 4-4, maar gaven ons ook wel lekker wat vertrouwen!

Gelukkig was daar de rust en konden we even naar de schaduw in de kleedkamer. Even water bijtanken. Even afkoelen. Even wat drinken en eten. Hoe was de 1e helft? Wat ging er goed? Wat kon er beter? Het verdedigen was weer even wennen. Hoe deden we dat ook al weer. Oh ja, driehoek maken met tegenstander, paal en waar de bal is. Niet alleen bij je tegenstander blijven aan de goede kant, maar dus ook constant durven kijken waar de bal is. Want alleen dan kun je de bal snel goed onderscheppen. Liever durven kijken om de bal te onderscheppen, dan veel afstand houden en bang zijn om door te laten. Vorig seizoen konden jullie dat bij vlagen al heel goed, maar nu met grotere tegenstanders kan dat wel wat anders zijn. Goed om te zien dat jullie zeker wel durfden!
En aanvallend? Het belangrijkste? Juist, vooral met z’n vieren aanvallen! Iedereen betrekken, het hele vak gebruiken, niet teveel alleen maar de bal ophalen, juist ook lekker lange en diepte ballen durven gooien. De tweede helft zou dat laatste wel wat meer mogen. Niet bang zijn voor je grote tegenstander, maar goed uitstappen met gooien en er direct achteraan lopen.

Nou dat was niet aan dovemans oren gericht! In een spetterende 2e helft wisten jullie er 8! te scoren en slechts 3 door te laten. Heel gaaf om te zien dat er allerlei verschillende doelpunten tussen zaten. Niet alleen balletjes van dichtbij, maar ook schoten van ver weg en diepteballen. Maar het allerleukste was toch wel dat jullie allemaal!! kansen kregen en pakten. Doelpunten van veel verschillende makers en ook de assists door veel verschillende spelers. Vorig seizoen hebben we daar veel op getraind en gecoacht, maar kwam het er niet altijd even goed uit. Nu opeens wel. We moeten vaker zomervakantie houden 😉

De derde helft was ook spetterend. Heerlijk om even koud water in je nek te gooien of in iemands gezicht te gooien. Heerlijk. Heel gaaf om zo met elkaar te starten. Dat belooft een leuk seizoen te worden! Tot dinsdag op de training.