Van de velden…..!

Op een zinderende knetterende zomerse dag werden her en der de voorlaatste wedstrijden gespeeld. Het dorpsfeest Sport & Spel had wederom voor menig hoofdbrekens gezorgd bij de wedstrijd secretariaten met weer verzetten van wedstrijden. Hopelijk zijn we daar vanaf volgende seizoen vanaf, S&S wordt dan later ingepland.

De temperaturen waren al heel vroeg heel hoog en dat was voor spelers (en begeleiders) best wel afzien. Op het ODO veld speelden de E1, E2, E4 (alle drie winst), E4 al gedeeld kampioen!) en F2 (verlies , maar hartstikke leuk gespeeld!) tegelijkertijd om half 10. De D3 speelde tegen ALO en kon deze keer niet winnen. De B1 speelde tegen Nieuwerkerk, onder toeziend oog van Frits van Manen (die volgende seizoen weer bij ODO terugkeert als trainer/coach van de A1) en wist de wedstrijd verdienstelijk te winnen. En het werd steeds warmer en warmer……ODO C2 speelde gelijk en daarna werd het ODO veld eerste opvangplek voor de lopers die terugkwamen van een ongetwijfeld zware Maaslandloop. Elders hadden inmiddels de F1 (winst), C1 (winst, en al kampioen!), D1, D2 en F3 (alle verlies) ook gespeeld en maakten ODO 3, 2 en 1 zich op voor jun uitwedstrijden. Bij ODO 2 stond niets meer op het spel; het verloor dik van Fiks. ODO 3 speelde op prime zon time uit bij de Daaik en verloor (dat gebeurt ze niet vaak dit seizoen). Door dit resultaat wordt de laatste wedstrijd tegen kampioen DES minder beladen maar nog steeds wel belangrijk: Om de kans op promotie naar de 2e klasse levend te houden is, afhankelijk van overige resultaten, wellicht  alleen een overwinning voldoende. ODO 1 tenslotte reisde af naar Haarlem voor de wedstrijd tegen RAPID. Deze wedstrijd (nog gespeeld op een groot veld!) kwam ook door de hitte moeizaam op gang maar het lukte ODO om de wedstrijd naar de hand te zetten en relatief probleemloos te winnen. Missie volbracht door een (potentiële) promotie kandidaat te verslaan. Daarna was het even afwachten tot de wedstrijd van KZ Danaïden gespeeld was….bij verlies van hen zou ODO al zeker zijn van promotie. Groot was de vreugde toen duidelijk werd dat Danaïden had verloren en daarmee promoveert ODO 1 na in de zaal al gepromoveerd te zijn, ook op het veld naar de 1e klasse. Een puike prestatie van het team, technische staf en uiteraard ook de overige selectie leden. Met een uitstekend humeur werd de terugreis naar (Sport & Spel) Maasland aanvaard, en werd er een leuk feestje in een feestje gebouwd.

Komende zaterdag dan de laatste ronde…..enkele teams zijn al kampioen en/of gepromoveerd (ODO 1, ODO C1, ODO E4), andere teams maken doordeweeks en/of op de slotzaterdag nog een reële kans om (evt. gedeeld) kampioen  te worden of een promotieplek te bereiken, waarbij ze deels afhankelijk zijn van de resultaten van concurrenten: ODO 3, ODO 5, ODO B2, ODO C2, ODO D3, ODO F1, ODO F2 .

Leuk om te zien dat er nog zoveel teams in de race zijn on de ze slotweek… en uiteraard worden de kampioenen/promovendi op gepaste wijze in het zonnetje gezet. Daarnaast zal op deze slotdag weer een heerlijke maaltijd worden verzorgd (De visboer!) en ronden we het seizoen af met een gezellig samenzijn met muziek.

 

U komt toch ook?

 

Rob van der Hak